home design

Το νέο Ρωσικό σούπερ μάρκετ που ανοίγει στην Τρίπολη δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ήξερες

Ανοίγουν μέσα στο μήνα τα πρώτα σούπερ μάρκετ της ρωσικής εταιρείας MERE στην Ελλάδα, που φιλοδοξούν να γίνουν το αντίπαλο δέος των LIDL. Τα τρία πρώτα καταστήματα θα ανοίξουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου σε Τρίπολη, Λάρισα και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται φιλόδοξο από στελέχη της αγοράς, προβλέπει τη δημιουργία 80 καταστημάτων στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους. Τα καταστήματα θα μοιάζουν περισσότερο με αποθήκη, καθώς τα προϊόντα θα είναι σε παλέτες – κούτες. Καμία σχέση με το πως ο μέσος Έλληνας έχει στο μυαλό του ότι είναι ένα σούπερ μάρκετ. Ιδιαίτερα πρωτόγνωρη για τους Έλληνες καταναλωτές θα είναι η αγορά προϊόντων ψυγείου καθώς θα κληθούν να εισέλθουν οι ίδιοι στο δωμάτιο – ψυγείο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. 

Θα διαθέτουν σε πρώτη φάση 250 κωδικούς προϊόντων. Δηλαδή θα διαθέτουν έναν κωδικό ανά προϊόν π.χ. μόνο μαρμελάδα φράουλα και όχι και ροδάκινο, και πορτοκάλι, κ.λπ.

Ποικιλία περιορισμένη σε σχέση με τους κωδικούς που προσφέρει σήμερα ένα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν ένα μίνι μάρκετ διαθέτει 400-500 κωδικούς, περί τους 1.500-1.800 κωδικούς «σερβίρει” ένα μεσαίο σούπερ μάρκετ και πάνω από 3.500 κωδικούς ένα μεγάλο.

Το μειονέκτημα της ποικιλίας η ρωσική αλυσίδα ευελπιστεί να το ξεπεράσει «παίζοντας» το χαρτί των τιμών. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της σε επαφές που έχουν με Έλληνες προμηθευτές, θα είναι 20-40% χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό, και αυτό θα το πετύχει χρεώνοντας 17% επί της τιμής που θα αγοράζει από τους προμηθευτές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version