home design

Με τα απολύτως απαραίτητα γιόρτασαν οι Ναυπλιώτες της Αθήνας τον πολιούχο τους

Τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος» πραγματοποίησε υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες την ετήσια Εορτή του Συλλόγου τιμώντας τον Πολιούχο του Ναυλίου Άγιο Νεομάρτυρα Αναστάσιο, του οποίου η Εικόνα φυλάσσεται στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη στο κέντρο της Αθήνας από το 1950.

Φέτος δεν έγινε περιφορά της εικόνας όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τελέστηκε ωστόσο πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Αρχιμανδρίτες Π. Χρυσόστομο Καλαθά και Π. Νικόδημο Τουρλούκη με αρτοκλασία. 

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε κλιμάκιο της Ιστορικής τετραφωνικής Χορωδίας του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση Ν. Βαλσαμου. Στο τέλος της Λειτουργίας μίλησε προς τα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Κολόκας για τo εορτάσιμο της ημέρας – και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο δύσκολο φετινό Εορτασμό.

Ο Πρόεδρος μετέφερε τις ευχές προς τους Ναυπλιείς των Αθηνών – μέλη του Συλλόγου, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, της Προέδρου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Μαρίας Ράλλη και του Προέδρου του αδελφού Συλλόγου «Ο Παλαμήδης» Θεοδόση Σπαντιδέα και ανέγνωσε τα σχετικά μηνύματα.

Ακολούθησε περιφορά της Αγίας Εικόνας εντός του Ιερού Ναού και εν συνεχεία κόπηκε η Βασιλόπιτα του Συλλόγου.

 

 

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version