home design

Νέος εκλογικός νόμος: Τι αλλάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση – Πενταετής θητεία και εκλογή με 43%

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Αναπληρωτής Στέλιος Πέτσας παρουσίασαν στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Τα βασικά σημεία του νέου εκλογικού συστήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 είναι:

Ικανοποίηση Νίκα

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν την μακρά συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΕΝΠΕ- είχε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα-, έθεσε στον υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα δυσλειτουργίας που το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο προκαλεί στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο Περιφερειακό τους Συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.

 

Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, σημείωσε ο Π. Νίκας, έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό το ζήτημα της επιπλέον μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης -όσον αφορά τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ-, για το οποίο ο Μ. Βορίδης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Π. Νίκα ότι θα γίνει πράξη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version