home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Ταξίδι στην αρχαιότερη διαρκώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις αρχαία από κάτω. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Κάστρο Άργους θέα

Το Άργος είναι η αρχαιότερη διαρκώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης, γνωστή από τα Ομηρικά χρόνια και έχοντας καταγράψει μια ιδιαίτερα πλούσια και σημαντικά ιστορία στους αιώνες. Λέγεται ότι στο Άργος όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις αρχαία από κάτω. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Είναι μία πόλη γεμάτη πλούσια ιστορία στην οποία σώζονται σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα. Περιπλανηθείτε στο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο που είναι σκαλισμένο σε βράχο, στην Αρχαία Αγορά, στα Ρωμαϊκά Λουτρά, στο Αρχαίο Ωδείο.

arxaio theatro argous
Φώτο: anagnostis
Πλατεία Αγοράς Άργος νεοκλασσικό (1)
Φώτο: anagnostis

Επισκεφθείτε ακόμα το Κάστρο της Λάρισας που ήταν η Ακρόπολη του Αρχαίου Άργους. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσετε την μαγευτική θέα προς τον Αργολικό κάμπο. Θα ήταν παράλειψη να μην ανεβείτε στον λόφο της Ασπίδας και στην Παναγία την Κατακεκρυμμένη απέναντι από το κάστρο.

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο με σημαντικά ευρήματα στο οποίο όμως εκτελούνται εργασίες καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης. Λίγο παραδίπλα, στους στρατώνες Καποδίστρια βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας το οποίο είναι επισκέψιμο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άργος στρατώνες Καποδίστρια (3)
Φώτο: anagnostis
Κάστρο Άργους (7)
Φώτο: anagnostis

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα νεοκλασικά κτίρια όπως το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το σπίτι του Τρικούπη, αλλά και τον Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο οποίος είναι ο πολιούχος της πόλης.

Σήμερα το Άργος είναι η πιο μεγάλη πόλη του νομού Αργολίδας και συγκεντρώνει το εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον, ενώ το ιστορικό του κέντρο έχει αναπλαστεί και ενοποιηθεί, προσφέροντας έναν ανεμπόδιαστο και χορταστικό περίπατο στον επισκέπτη.

Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργος
argos panoramiki
Φώτο: anagnostis

Η πόλη διαθέτει ξενοδοχεία για την διαμονή σας, ενώ θα βρείτε φαγητό στις ταβέρνες και τα ουζερί.

Για πολλούς αποτελεί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, προορισμό πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις παραστάσεις που δίνονται στο Αρχαίο Θέατρο, όσο και για το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται.

Αρχαίο Θέατρο Άργους (2)
Φώτο: anagnostis
plateia agiou petrou argos
Φώτο: anagnostis

Το Άργος φημίζεται ακόμα για τα εσπεριδοειδή του. Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στους πορτοκαλεώνες στον απέραντο Αργολικό κάμπο και φυσικά να δοκιμάσετε τα μοναδικά πορτοκάλια του Άργους.

Το Άργος απέχει 135 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 12 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.

Πλατεία Λαϊκής Αγοράς Άργος
Φώτο: anagnostis
argos panoramiki 2 1
Φώτο: anagnostis

Με αφετηρία το Άργος μπορείτε να επισκεφθείτε την Πυραμίδα του Ελληνικού, τις πηγές στο Κεφαλάρι, τις πηγές της Λέρνης στους Μύλους.

Σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και της Τίρυνθας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis