home design

Ελαφόνησος: Η συνάντηση δύο πλοίων που κόβει την ανάσα με φόντο το απόλυτο τιρκουάζ (Video)

Απολαύστε μια πτήση του haanity πάνω από το Στενό Ελαφονήσου, έναν τόπο μοναδικό, με χρώματα που παραπέμπουν σε… Καραϊβική.

Το στενό αυτό μέρος καθιστά την Ελαφόνησο… νησί και τα νερά του έχουν το απόλυτο τιρκουάζ χρώμα που συναντάται μόνο σε τροπικές χώρες.

Όταν τα δύο πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Πούντα – Ελαφόνησος, γνωστά και ως «παντόφλες», συναντιούνται σ’ αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και απλά μοναδικό!

 

Η σαγηνευτική Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος σαγηνεύει όποιον την επισκέπτεται. Όσες φορές και να έρθει κανείς, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψει. Το μοναδικό νησί της Λακωνίας, σε απόσταση 500 μέτρων από την απέναντι ακτή, είναι από τα λίγα νησιά που μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς

Το νησί είναι ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Ψηλές αμμοθίνες και σπάνια θαλασσόκεδρα στολίζουν όλες τις παραλίες του νησιού. Ελάτε να γνωρίσετε τις δίδυμες παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες της Μεσογείου. Ανακαλύψτε τα μυστικά που κρύβονται και στις άλλες παραλίες του νησιού, η κάθε μία με τη δική της ομορφιά και μοναδικότητα. Στην Παναγία μπορείτε να απολαύσετε ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησιά της.

 

 

Εξερευνήστε τη βυθισμένη πολιτεία, εποχής του Χαλκού, στο Παυλοπέτρι, που κοιμάται μέσα στα βάθη της θάλασσας και του χρόνου. Η λίμνη Στρογγύλη, προστατευόμενος υδροβιότοπος της περιοχής, αποτελεί καταφύγιο για σπάνια είδη αποδημητικών πουλιών μεταξύ αυτών και φλαμίνγκος! 

Βυθιστείτε στα γαλαζοπράσινα νερά κι αφήστε τη θάλασσα να σας διηγηθεί την ιστορία του νησιού των ελαφιών, συνδεδεμένη με θαλασσοπόρους, ταξιδιώτες και πειρατές που έβρισκαν καταφύγιο στα φιλόξενα ακρογιάλια του “Σμιγοπέλαγου” νησιού. Ταξιδέψτε στους μύθους που ενέπνευσε ο πανέμορφος αυτός τόπος κι ακολουθήστε τον Οδυσσέα στην περιπλάνησή του στη Χώρα των Κυκλώπων, συναντήστε τις Τρεις Χάριτες και την Αφροδίτη, τον Πάρη και την Ωραία Ελένη.

Διασχίστε το γραφικό γεφύρι που οδηγεί στον Άγιο Σπυρίδωνα, σήμα κατατεθέν της Ελαφονήσου, και σεργιανίστε στα σοκάκια του νησιού. Ακολουθήστε τις προτεινόμενες διαδρομές για να μυηθείτε στα μυστικά που κρύβει το νησί ή παίξτε στη θάλασσα με τα κύματα κάνοντας surf, wind surf και kite.

 

 

Δεχτείτε τη φιλοξενία των ζεστών ανθρώπων της Ελαφονήσου σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συζητήστε μαζί τους και θα σας διηγηθούν υπέροχες ιστορίες από τη μοναδική λαφονησιώτικη παράδοση. Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις της Ελαφονήσου στα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες ή διασκεδάστε αγναντεύοντας τη θάλασσα σε κάποιο από τα δεκάδες Café, Bar και Nightclubs .

Η Ελαφόνησος σας περιμένει για να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και να σας μαγέψει, ακόμα περισσότερο τους φθινοπωρινούς μήνες, όπου δεν θα βρει κάποιος τις ορδές τουριστών που καταφθάνουν εκεί τους θερινούς μήνες, και ιδιαίτερα τον Αύγουστο.

 

 

 

Το κομμάτι που παίζει στο βίντεο το έχει γράψει ο ταλαντούχος δημιουργός Δημήτρης Ευθυμίου, ο οποίος συνεργάζεται για το νέο του single με τη νεαρή ερμηνεύτρια Eleni Belle. Έχει τον τίτλο «Σάν Ένα» και είναι ένα άκρως καλοκαιρινό Dance κομμάτι σε δικούς του στίχους και μουσική που προκαλεί έντονα συναισθήματα από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version