home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Αρχαία Επίδαυρος και οι ομορφιές της

Χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Η Αρχαία Επίδαυρος και οι ομορφιές της
Αρχαία Επίδαυρος

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι χωριό στην ανατολική πλευρά της Αργολίδας, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου.

Είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές.

Πλούσια Ιστορία

Το χωριό που εμφανίζεται και με το όνομα Αρχαία Επίδαυρος, είναι διάσπαρτο από αρχαιότητες καθώς στον χώρο του σύγχρονου χωριού βρισκόταν η πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου. Από την αρχαία πόλη σήμερα σώζεται το Μικρό αρχαίο θέατρο Επιδαύρου το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο Νησί. Το θέατρο είναι αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο και σύμφωνα με τις επιγραφές εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ.

Δίπλα από το θέατρο, στον βυθό της θάλασσας γύρω από το Νησί βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης. Στην κορυφή της χερσονήσου και στον προαύλιο χώρου Παναγίτσας είναι εμφανή τα ερείπια από το κάστρο της αρχαίας πόλης. Ακριβώς απέναντι από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου βρίσκεται μυκηναϊκό νεκροταφείο με επτά θολωτούς τάφους ενώ σε μικρή απόσταση από αυτό, και με πρόσβαση από μονοπάτι που συνδέεται με την επαρχιακή οδό Κορίνθου-Θεάτρου, μπορεί κανείς να δει τα ερείπια του Αρχαίου Ναού της Αρτέμιδας.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Από το καλοκαίρι του 1998 στο Μικρό Θέατρο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Μουσικού Ιουλίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται και θεατρικές παραστάσεις παράλληλα με τις παραστάσεις στο μεγάλο θέατρο της Επιδαύρου.

Παράλληλα με τις μουσικές παραστάσεις διοργανώνεται το Πανηγύρι του Αγροτουρισμού στο λιμάνι, μια έκθεση από προϊόντα της Επιδαύριας Γης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis