Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου, όπου το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και κατακαίει ελαιώνες, ξερά χόρτα, καθώς και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση με πουρνάρια.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από το Ναύπλιο και το Άργος. Συνολικά στο πεδίο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα, καθώς και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).
Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της ταχύτητας εξάπλωσης, η πυρκαγιά παρουσιάζει ανοδική πορεία κατευθυνόμενη προς το βουνό. Για τον περιορισμό των μετώπων ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων, με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ενεργά ο Δήμος Επιδαύρου με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, παρέχοντας υποστήριξη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
