Μεσσηνία: Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πολυθέα – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.
Ελικόπτεο φωτιά πυρκαγιά

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην περιοχή Πολυθέα του Δήμου Τριφυλίας, στην ευρύτερη περιοχή του Αετού, στη Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, γεγονός που προκάλεσε άμεση και ισχυρή κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης και της 18ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 30 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 σεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εξαιτίας της φωτιάς που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έχουν ήδη σταλεί δυο μηνύματα απο το 112 που καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν προς την Κυπαρισσία. Έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας οι οικισμοί Κρυονερίου και Σελλά.

Η φωτιά πέρασε μέσα απο τον οικισμό του Κρυοανερίου, όπου μαρτυρίς αναφέρουν πως έχουν καεί σπίτια, ενώ στις φλόγες έχουν τιλυχθεί αγροτοδασικές εκτάσεις και κτήματα με ελαιόδεντρα.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2025/07/521285413-24137136989235996-3008975106488235447-n.mp4
Βίντεο: ΕΡΤ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version