Το Σάββατο 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Πάρο, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Επιδαύρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Πάρου στην Παροικιά, με τη φροντίδα της διοργάνωσης να έχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» και την καλλιτεχνική επιμέλεια η κ.Κωσταντίνα Ανδρεάκου.
Συμμετείχαν επίσης Χορωδίες από την Πάρο, την Τήνο, την Πάτρα και την Κέρκυρα.
Τη διεύθυνση και διδασκαλία είχε ο μαέστρος και αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο Κωσταντίνος Μπάτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ.Εύα Βασιλοπούλου, Διευθύντρια Χορωδιών ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, η οποία αναφέρθηκε στο χορωδιακό κίνημα στην Ελλάδα στο κατώφλι του 21ου αιώνα.
Η κ. Άννα Μπιθικώτση, λογοτέχνιδα και ποιήτρια μίλησε για «το ιδεώδες του πολιτισμού υπό το φως του μεγάλου μύστη, Μίκη Θεοδωράκη»
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Επιδαύρου, “ζήσαμε μια όμορφη κι ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά και μακάρι αυτή η πρώτη Χορωδιακή συνάντηση να αποτελέσει την αρχή ενός θεσμού που θα συνεχίσει να εμπνέει, να ενώνει και να υμνεί τη φωνή του συλλογικού πνεύματος“.