Αργολίδα: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων 

H Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 25 Μαΐου 2025, διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις

H Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 25 Μαΐου 2025, διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις σε κάθε πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην απόδοση φόρου τιμής στα 353.000 θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την αντοχή και την ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσημες δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και επετειακές ομιλίες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως διοργανωτής των εκδηλώσεων, έχει ήδη αποστείλει τις σχετικές προσκλήσεις σε φορείς, αρχές και πολίτες, καλώντας όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις τελετές μνήμης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαΐου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 25ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.
  • 10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.
  • Εκφώνηση ομιλίας από την Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία, Εκπαιδευτικό
  • Προσέλευση προσκεκλημένων στον Ιερό Ναό μέχρι 10.25
  • 11:00 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας ,των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη (Πλατεία Τριών Ναυάρχων), όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.
  • Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Θα ακολουθήσει Εκδήλωση Μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά» Χορός Σέρρα Πυρρίχιος.

Στην συνέχεια θα προσφερθούν καφές και γλυκίσματα στην αίθουσα του Συλλόγου ΠΑΛΛΑΜΗΔΗΣ .

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version