Το Ναύπλιο φόρεσε τα ανοιξιάτικα του και γιόρτασε την Πρωτομαγιά μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που πλημμύρισε από χρώματα, αρώματα και επισκέπτες. Η πρώτη μέρα του Μαΐου βρήκε την παλιά πόλη γεμάτη από εκδρομείς, τουρίστες και οικογένειες που θέλησαν να περάσουν τη γιορτή της άνοιξης σε έναν από τους πιο γραφικούς και ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δρόμοι και οι πλατείες του Ναυπλίου κατακλύστηκαν από κόσμο που απολάμβανε τον περίπατο του ανάμεσα σε ανθισμένες γωνιές, στολισμένα παρτέρια και πολύχρωμες μπουκαμβίλιες που στόλιζαν κάθε στενό. Τα καταστήματα εστίασης γέμισαν από ζωντάνια, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους κάτω από τον λαμπρό ήλιο.
Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Μπέκα αποτυπώνουν με εντυπωσιακό τρόπο την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της ημέρας, με τα ανθισμένα, πολύχρωμα λουλούδια να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες της πόλης που την καθιστούν ξεχωριστή: τα λιθόστρωτα σοκάκια, τις νεοκλασικές προσόψεις, τα ανθισμένα μπαλκόνια και το μπλε του ουρανού που αγκαλιάζει το Παλαμήδι.
Η Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο δεν είναι απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο, αλλά μια εμπειρία. Είναι η γιορτή της φύσης μέσα στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, σε ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από κάρτ ποστάλ. Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Ναύπλιο απέδειξε πως παραμένει αγαπημένος ανοιξιάτικος προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντικότητα, ομορφιά και χαλάρωση.