Απόψε τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στο Λεωνίδιο θα εορταστεί η Ανάσταση με αερόστατα. Στο προαύλιο της Φάμπρικας, στο Λεωνίδιο, θα φύγουν αερόστατα.
Την Κυριακή του Πάσχα, στην πλατεία Ηρώων, στο Λεωνίδιο, στις 7,30 το απόγευμα, στην εορτή της Αγάπης, θα διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην Τσακώνικη διάλεκτο και θα ακολουθήσει γλέντι, χοροί και πέταγμα αερόστατων.
Στο Άστρος θα κάψουν τον Ιούδα, την Κυριακή του Πάσχα, στις 8 το βράδυ, στο θεατράκι του Ιερού Ναού του Αγίου Παύλου, μετά την εορτή της Αγάπης.
Στις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον όμορφο και γραφικό, παραλιακό Τυρό Κυνουρίας, θα γίνει το κάψιμο του Ιούδα, πάνω στη θάλασσα, σε ειδική σχεδία.
Νωρίτερα, η παραλία του Τυρού, θα γεμίσει με χιλιάδες φαναράκια, που φωτίζουν τη θάλασσα και συμβολίζουν τις ψυχές των Τσακώνων ναυτικών και ψαράδων που έχουν χαθεί. Ένα απίστευτο θέαμα.
Την Κυριακή του Πάσχα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Λεβιδίου Αρκαδίας, θα γίνει το κάψιμο του Ιούδα, στις 9 το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση τοπικών συλλόγων της περιοχής.
Στις Αραχαμίτες του δήμου της Τρίπολης, τη Δευτέρα του Πάσχα, μετά τις 9 το πρωί, θα γίνει λαϊκός αγώνας δρόμου για την κουλούρα.