home design 800x400

Ο Δήμος Ναυπλιέων επιλέγει δυσβάστακτο δάνειο για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού 2024

Η απόφαση που πέρασε με ψήφους 15 υπέρ και 8 κατά, έλαβε την υποστήριξη των συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Ορφανού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων έλαβε μια σημαντική απόφαση στη συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, αποφασίζοντας τη λήψη ενός δυσβάστακτου για τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου δανείου για την ισοσκέλιση και την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2024, λόγω των πολύ υψηλών χρεών από προηγούμενες χρήσεις.

Η απόφαση που πέρασε με ψήφους 15 υπέρ και 8 κατά, έλαβε την υποστήριξη των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Ορφανού.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γεώργιου Φραγκιουδάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε τη λήψη ενός δανείου ισοσκελισμού ύψους 10.800.000 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των χρεών του Δήμου, που ανέρχονται σε αυτό το ποσό. Αν και μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρεών αφορά σε δάνεια, οι υπόλοιπες οφειλές αφορούν ανεξόφλητες οφειλές προς επιχειρήσεις και πολίτες. «Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ο Νούμερο 1 μπαταχτσής Δήμος στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός υποστήριξε αυτήν την απόφαση, τονίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η λήψη του δανείου αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αποφυγή της καταστροφής.

Ωστόσο, υπήρξαν και αντίθετες απόψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δημήτρης Κωστούρος και ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους ισοσκέλισης του προϋπολογισμού.

Ο Κώστας Νικολάου εκ μέρους της παράταξης Μάκαρη πρότεινε να μη ληφθεί δάνειο αλλά να μπει ο Δήμος σε επιτήρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εντάσεις υπήρξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ του αντιδημάρχου Γ. Φραγκιουδάκη και του πρώην δημάρχου Δ. Κωστούρου.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να παρουσιαστούν λεπτομερώς οι επιλογές και οι όροι για τη σύναψη του δανείου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version