home design 800x400

Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Καλαμάτα

26 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

 Ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος επιστρέφει στην Μεσσηνία. Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο.

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας αποτελεί πρωτοβουλία της πολυμελούς ομάδας διοργάνωσης με βάση την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και έρχεται σε ετήσια βάση να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.

Φέτος το φεστιβάλ «απλώνεται» ολόκληρη την εβδομάδα, φιλοξενώντας μια μεγάλη εκπαιδευτική ζώνη τα πρωινά, προσκαλώντας σχολεία, μαθητές και καθηγητές να παρακολουθήσουν ταινίες ανάλογα με την θεματική και την ηλικία τους, αλλά δίδοντάς τους και τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία για να τα αξιοποιήσουν στην τάξη.

Περίπου 1500 μαθητές από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης, αναμένεται να βρεθούν στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας παρακολουθώντας θεματικές ενότητες που κινούνται από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον μέχρι την συμπερίληψη και την διαφορετικότητα, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην αλληλεπίδρασή τους με το οικοσύστημά τους.

Οι διεργασίες του Φεστιβάλ κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου με μια σειρά προβολών ανοιχτή για το κοινό της πόλης στο αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Παράλληλα, πανελλήνιες πρεμιέρες όπως το πολυβραβευμένο ΠΡΟΒΟΛΗ | RADICAL | 2o ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και το οσκαρικό ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ, σας περιμένουν μαζί με εξειδικευμένες θεματικές ενότητες. Το Σάββατο βράδυ κορυφώνεται η αγωνία με την απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού Κάνε μας να Γελάσουμε που θα το συνοδεύσουν μουσικά οι 9 ΡΙΧΤΕΡ, μια πολυτάλαντη ομάδα μουσικών και μαθητών από το Μουσικό Σχολείο: Το μέλλον είναι εδώ!

Το Φεστιβάλ κλείνει μ’ έναν σπουδαίο καλεσμένο: την Κυριακή 31 Μαρτίου, προλογίζοντας την ταινία ΠΡΟΒΟΛΗ | CAMPEONES | 2o ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, o διεθνής παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, που ασχολείται εδώ και δύο χρόνια ενεργά με το autism awareness, αφηγείται την εμπειρία του και εξηγεί ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα στην ελληνική κοινωνία για τη συμπερίληψη των ατόμων με αυτισμό.

Σχόλια

Exit mobile version