home design 800x400

Ξυλόκαστρο: Ποιες ομάδες ξεχώρισαν στο σκακιστικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου

Πολύτιμες εμπειρίες για τις νεανικές ομάδες της Σκακιστικής Ακαδημίας Ναυπλίου και του Περσέα Άργους

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο το σκακιστικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2024.

Η διοργάνωση, η φιλοξενία και η διαιτησία ήταν άριστες, όπως και στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν σε Άργος και Πόρτο Χέλι.

Η τελική κατάταξη των ομάδων

Ο Αργοναύτης όπως και πέρσι αναδείχθηκε πρωταθλητής και πήρε την πρόκριση για την Α Εθνική.

Δεύτερη η δυνατή ομάδα των Φιλιατρών και τρίτη η Καλαμάτα, που ισοβάθμησε με δύο ομάδες της Αργολίδας, το Κρανίδι και το Ναύπλιο, αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο έχοντας καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας.

Η Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου, παρότι δέκατη στην κατάταξη δυναμικότητας, πέτυχε τρεις νίκες στους πέντε αγώνες, έχοντας στη σύνθεσή της σχεδόν αποκλειστικά νεαρούς σκακιστές, μαθητές της Σκακιστικής Ακαδημίας.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές τους, Παντελή Λυκουριώτη και Κωνσταντίνα Καμπύλη, αλλά και πολλές ευχαριστίες στους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που στήριξαν αγωνιστικά τον σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια. Ονομαστικά, τους Αντώνη Αντωνιάδη, Τάσο Λιάκη, Χρίστο Καρβουνιάρη, Νίκο Ελπιδοφόρου, Ανδρέα Τομπάζη και ιδίως τον Αργύρη Δεωνά.

Ανανεωμένη και νεανική ομάδα κατέβασε και η τρίτη ομάδα του νομού, ο Περσέας Άργους, που ισοβάθμησε στις θέσεις 6-8 με Σπάρτη και Άστρος, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Συνθέσεις και αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ: https://chess-results.com/tnr912143.aspx?lan=19&art=8&snr=10.

Το επόμενο σημαντικό σκακιστικό ραντεβού είναι το τριήμερο 5-7 Απριλίου στο Ναύπλιο, όπου διεξάγονται στο ξενοδοχείο PARK τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου.

Σχόλια

Exit mobile version