home design 800x400

Η Διεθνής Συνάντηση του 2024 της Διαδρομής των Φοινίκων και του Ευρω-μεσογειακού Διαλόγου (Phoenicians Routes) στη Μάλτα

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και το Σάββατο 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Μάλτας, οι εργασίες της Διεθνής Συνάντησης και η Γενική Συνέλευση του 2024 της Διαδρομής των Φοινίκων και του Ευρωμεσογειακού Διαλόγου (Phoenicians Routes), που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση των Τοπικών Συμβουλίων της Μάλτας και την Inizjamed, με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών και Απασχόλησης της Κυβέρνησης της Μάλτας.

Μετά τους εναρκτήριους χαιρετισμούς του dr Karsten Xuereb, Ερευνητή στο Arts Council Malta και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής της Διαδρομής των Φοινίκων, πήρε το λόγο ο Δρ Antonio Barone, Διευθυντής της Διαδρομής των Φοινίκων και παρουσίασε την ετήσια έκθεση και τις δραστηριότητες καθώς και τον προϋπολογισμό για τα επόμενα έτη, στα μέλη από 6 χώρες που είναι παρόντες στην αίθουσα και τους υπόλοιπους που συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

ικ.2 dr antonio barone ΦΩΤΟ: rotta dei fenici

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ότι θα γίνουν εργασίες για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την Διαδρομή των Φοινίκων, αναθέτοντάς το σε μια ειδική τεχνική επιτροπή.

Εικ.3 karsten xuareb ΦΩΤΟ: rotta dei fenici
Εικ.5 xatziiossif cyprus ΦΩΤΟ: rotta dei fenici

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία, η οποία εμπιστεύτηκε τον επαγγελματισμό του dr Sandro Debono, μουσειολόγο και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ο οποίος παρουσίασε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες έννοιες που σχετίζονται με συμμετοχικά μουσειακά έργα, ιδιαίτερα ένα πρόσφατο που πραγματοποιήθηκε στην Valle d’Aosta της Ιταλίας. Η καταληκτική ομιλία της κ. Lianne Cassar, Εκτελεστική Γραμματέας της Ένωσης Τοπικών Συμβουλίων της Μάλτας επικεντρώθηκε στην αξία των Πολιτιστικών Διαδρομών της Ευρώπης.

Εικ.6 ΦΩΤΟ: rotta dei fenici
Εικ.4 assemplea 2 ΦΩΤΟ: rotta dei fenici

Οι συμμετέχοντες από την Regione Puglia PACT – Polo Arti Cultura Turismo Regione Puglia, την Regione Siciliana, την Fondazione Mont’e Prama, το Novigrad Cittanova Comune di Fano, το Občina Ajdovščina Solin Tourist Board, το Sveučilište Libertas – το Libertas International University of Malta, το Ίδρυμα Κληρονομιάς Marta και το Ναυτικό Ινστιτούτο της Μάλτα επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μάλτας, το σημαντικό Ναυτικό Μουσείο της Μάλτας και τις πόλεις της Ραμπάτ και της Βαλέτα και γεύτηκαν τις μοναδικές νοστιμιές από την κουζίνα της Μάλτας.

Σχόλια

Exit mobile version