home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Λούσιος ποταμός και το Γεφύρι Κόκκορη: Μια ματιά στην ιστορία και την Αρκαδική ομορφιά

Πηγάζοντας από τα βουνά της Αρκαδίας, διασχίζει ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο με πλούσια βλάστηση, πανέμορφα φαράγγια και γραφικά χωριά
Λούσιος Ποταμός

Ο Λούσιος ποταμός, πηγάζοντας από τα βουνά της Αρκαδίας, διασχίζει ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο με πλούσια βλάστηση, πανέμορφα φαράγγια και γραφικά χωριά.

Γνωστός από την αρχαιότητα, ο Λούσιος ποταμός υμνήθηκε από ποιητές και συγγραφείς, ενώ οι όχθες του φιλοξενούν μνημεία απαράμιλλης ομορφιάς.

Λούσιος Αρκαδία (13)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην περιοχή είναι το Γεφύρι Κόκκορη, γνωστό και ως Γεφύρι Πολυγένη. Χτισμένο τον 18ο αιώνα, το μονότοξο γεφύρι στέκει αγέρωχο πάνω από το φαράγγι του Λούσιου, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την κομψή και στιβαρή κατασκευή του.

Πέρα από την ιστορική του αξία, το γεφύρι αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών που έρχονται να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου. Από κάτω του, αρκετοί τολμηροί βουτούν στα κρύα νερά του ποταμού.

Γεφύρι Κόκκορη
Φώτο: ellinikogortynias.gr

Η πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς οι πεζοπόροι περνούν κάτω από το γεφύρι και ατενίζουν τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού.

Λούσιος Αρκαδία (28)

Επιπλέον δραστηριότητες:

  • Rafting.
  • Canyoning.
  • Ιππασία.
  • Ξενάγηση στα μνημεία της περιοχής.
Βίντεο: GREECE WITH MY CAMERA

Το Γεφύρι Κόκκορη και ο Λούσιος ποταμός αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας με απερίγραπτη φυσική ομορφιά.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis