home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές

Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.
Συνάντηση έργο Μαντίνεια Κιρτιές

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές», αποφασίστηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών και συγκεκριμένα από τον Δήμο Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος Κουτραφούρης Βασίλης και η διευθύντρια Κουράκλη Παναγιώτα, από τον Δήμο Δυτικής Μάνης ο Δήμαρχος Χιουρέας Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Χρηστέας Δημήτρης, ενώ από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα, ο οποίος ωρίμασε μελετητικά το έργο παρευρέθηκαν  οι Παναγιώτης Μουζακιώτης Αναπλ. Γενικός Δ/ντης,  Ευαγγελία Καραβασιά Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΒΔ Τομέα και Γιάννης Μπούνδρης, Πολιτικός Μηχανικός ειδικός συνεργάτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.820.000,00 € και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, σε συνολικό μήκος περίπου 2,5 χλμ., ενώ προβλέπεται και η υλοποίηση συνοδών λιμενικών έργων.

Επίσης, έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με σκοπό την ένταξή του.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης της ολοκληρωμένης πλέον μελέτης, που αφορά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών και της ακτομηχανικής μελέτης, αλλά και την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έκδοση σχετικής απόφασης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis