home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοβαρή καταγγελία από τη Μάρθα Πουλτίδου για τα αδέσποτα στο Ναύπλιο

Απορίες και ερωτήματα από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων για όσα εκτυλίχθηκαν την τελευταία τετραετία και η δέσμευση του Στέλιου Κυριακού για ασφαλείς δρόμους
Αδέσποτα Ναύπλιο

Ερωτήματα προς τον Δήμο Ναυπλιέων για τα αδέσποτα απευθύνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, με αφορμή μια σειρά από καταγγελλόμενα περιστατικά που βαρύνουν την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού ο οποίος αναφέρεται ακόμα σε μια σειρά επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά σε πολίτες στο κέντρο του Ναυπλίου.

Τα ερωτήματα της Μάρθας Πουλτίδου

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:

«1.) Που βρίσκονται τα καλαζάρικα σκυλιά που έχουν περισυλλεχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

2.) Γιατί υπάρχουν σε κλουβιά του συνεργαζόμενου με τον δήμο κτηνιατρείου, σκυλιά για 5, 6, 7, 8 μήνες;

Οι πληροφορίες μας λένε πως τα φυλάκισαν εκεί ως επιθετικά, γιατί κάποιοι δημότες το ζήτησαν.

Ποιος εκπαιδευτής τα αξιολόγησε και με ποια απόφαση της πενταμελούς αποφασίστηκε η φυλάκιση τους, σε κλουβιά νοσηλείας;

Και τελικά αυτά τα ζώα είναι επιθετικά όντως ή απλά φυλακίστηκαν εξυπηρετώντας προεκλογικά ρουσφέτια;

Και γιατί παραμένουν ακόμα εκεί;

3.) Πού υπάρχουν σημεία σίτισης;

Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί πουθενά;

Πώς γίνονται επανεντάξεις σε βουνά, όπως Μονή Καρακαλά και αλλού, χωρίς φαγητό και νερό;

Επανένταξη είναι αυτό ή εγκατάλειψη;

4.) Που βρίσκονται τα σκυλιά που παίρνουν θεραπείες για ασθένειες, όπως σκουλήκι της καρδιάς, ερλιχίωση, αναπλάσμωση και άλλες;

Και τέλος, ας μας ενημερώσετε επιτέλους για τα πεπραγμένα της συνεργαζόμενης με την προηγούμενη δημοτική αρχή, Ένωσης.

Πόσα ζώα περισυνέλλεξε, πόσα ζώα φιλοξένησε και πόσα ζώα βρίσκονται καταχωρημένα στο ΑΦΜ της συγκεκριμένης Ένωσης;

Τα ερωτήματα μας θα κατατεθούν φυσικά στον εισαγγελέα, αλλά είπαμε καλή τη πίστη, να ρωτήσουμε πρώτα εσάς».

Κυριακού: Δέσμευση να επανέλθει η ασφάλεια στους δρόμους

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού αναφερόμενος στην παραπάνω καταγγελία, επισημαίνει τα εξής:

«Καταγγελία λοιπόν, από την πρόεδρο της πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων… Τι να της απαντήσω; Δυστυχώς λέει την αλήθεια…

Το πιο τραγικό από όλα πάντως είναι ότι θέλουν να έχουν άποψη και να κατέχουν θέσεις στη διαχείριση των αδέσποτων του δήμου μας για το μέλλον.

Στη θέση τους, οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος, θα ζητούσε δημόσια συγνώμη από τους δημότες Ναυπλίου για την κατάντια που φτάσανε τον τόπο μας.

Έχουμε χάσει τον ύπνο μας γιατί το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από αγανακτισμένους πολίτες που δαγκώθηκαν ή δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο του Ναυπλίου. Σχεδόν κοιμόμαστε στα πάρκα και τις πλατείες ώστε να μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τουλάχιστον τα επιθετικά. Και να τα πάμε που; Σε μια πανσιόν που την έχουν ταράξει στο φέσι ή σε ένα κτηνιατρείο που μας το παρέδωσαν γεμάτο σκυλιά, τα οποία έχουν μέσα σε κλουβιά 1 επί 1 για μήνες να κάνουν τα καναρίνια;

Τα ήξεραν όλα… Δεν άκουγαν κανέναν μας τόσα χρόνια… Μας έβριζαν όπου προλάβαιναν και είχαν γεμίσει ψέματα το διαδίκτυο για δράσεις και σκληρή δουλειά.

Δεν υπάρχει λόγος να παρασυρθώ σε καμία κουβέντα με όλους αυτούς που διαχειρίζονταν τα αδέσποτα μέχρι πρότινος. Χαμένος χρόνος, αφού το αποτέλεσμα της δράσης τους που υπάρχει στους δρόμους αλλά και οι δεκάδες καταγγελίες που φτάνουν στην πενταμελή επιτροπή καθημερινά είναι αδιάψευστες αποδείξεις της ανικανότητας τους.

Ξεκινώντας εμείς αποφασίσαμε να αφήσουμε τα πάντα στο παρελθόν και να κάνουμε μια νέα αρχή αλλά ούτε αυτό τους άρεσε και άρχισαν ανυπόστατες μηνύσεις και καταγγελίες. Χωρίς φράγκο στα ταμεία και με μόνο όπλο μας την αγάπη του κόσμου προχωρήσαμε, βρήκαμε χορηγούς και βγήκαμε στο δρόμο να κάνουμε την προσπάθεια μας. Ούτε αυτό τους άρεσε…

Δεν είναι απλή υπόσχεση πλέον. Είναι δέσμευση να επανέλθει η ασφάλεια στους δρόμους του δήμου μας…

“Όταν σου πετούν λάσπες στη πλάτη μην σκέφτεσαι τα λερωμένα σου ρούχα αλλά σκέψου ότι αυτοί που σου λερώνουν τα ρούχα είναι πίσω από εσένα”…»

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis