home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα ονειρικό τοπίο που μαγεύει κάθε επισκέπτη στην καρδιά της Ηλείας

Το «δάσος των Κενταύρων» κυριαρχείται από αιωνόβιες βελανιδιές, αγκαλιές από κισσούς και πλούσια βλάστηση, σε έκταση 42.000 στρεμμάτων
Δάσος Φολόης

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Ερύμανθου, το δάσος της Φολόης, γνωστό και ως δρυοδάσος της Κάπελης, αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς.

Εκτεινόμενο σε έκταση 42.000 στρεμμάτων, το «δάσος των Κενταύρων» κυριαρχείται από αιωνόβιες βελανιδιές, αγκαλιές από κισσούς και πλούσια βλάστηση, δημιουργώντας ένα ονειρικό τοπίο που μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Ιστορία και μυθολογία

Η ιστορία του δάσους της Φολόης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μυθολογία. Σύμφωνα με τον μύθο, εδώ ζούσαν οι Κένταυροι, μυθικά όντα με σώμα αλόγου και κεφάλι ανθρώπου.

Ο Φόλος, ένας από τους πιο γνωστούς Κένταυρους, φέρεται να φιλοξένησε τον Ηρακλή, προσφέροντάς του κρασί από ένα από τα βαρέλια που φύλαγε στο δάσος.

Σημαντικό οικοσύστημα

Το δάσος της Φολόης αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα, φιλοξενώντας πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στα πυκνά δάση του συναντά κανείς σπάνια είδη φυτών και ζώων, όπως αγριοκάτσικα, λύκους, αλεπούδες και διάφορα είδη πουλιών.

Δραστηριότητες

Το δάσος της Φολόης προσφέρεται για μια πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και παρατήρηση της φύσης.

Στα μονοπάτια του δάσους μπορεί κανείς να περιπλανηθεί, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και την γαλήνη του τοπίου.

Συμβουλές:

  • Φροντίστε να φοράτε κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία.
  • Εφοδιαστείτε με νερό και σνακ.
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος.
  • Σεβαστείτε το περιβάλλον και την ησυχία του δάσους.
Βίντεο: John Sel

Η πρόσβαση στο δάσος της Φολόης είναι εύκολη. Βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία και 3 ώρες από την Αθήνα.

Το δάσος της Φολόης αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για όσους αναζητούν την ομορφιά της φύσης και την ηρεμία της εξοχής. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να χαθεί στα δαιδαλώδη μονοπάτια, να εξερευνήσει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και να ζήσει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis