home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα πολιτιστικό μνημείο αναγεννιέται στην καρδιά της Τρίπολης

Μπήκαν σκαλωσιές στην εμβληματική Βίλα Τουρκοβασίλη
Βίλα Τουρκοβασίλη

Σιγά σιγά, η Τρίπολη επαναφέρει στη ζωή της τον πολιτιστικό θησαυρό της, αρχίζοντας τα έργα διάσωσης, αναστήλωσης και ανάδειξης της εμβληματικής βίλας του Τουρκοβασίλη. Σε μια καθιερωμένη διαδικτυακή συνάντηση με τους πολίτες, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών, με τον εργολάβο να έχει ήδη τοποθετήσει τις πρώτες σκαλωσιές.

Το έργο αυτό αναμένεται να αναπλάσει ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Τρίπολης, με το κτίριο να εμφανίζει αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην «Αρτ Νουβώ». Η εξαγορά της βίλας πραγματοποιήθηκε από τον δήμο μέσω του «Πράσινου Ταμείου», επισημαίνοντας τη σημασία της δημόσιας συμβολής στη διατήρηση του πολιτιστικού παρελθόντος.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης, το ανανεωμένο κτίριο θα διαδραματίσει ρόλο πολυχώρου πολιτισμού, φιλοξενώντας διάφορες εκδηλώσεις και πολιτιστικά προγράμματα. Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κοινότητας για την προστασία και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, ενισχύοντας την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis