home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας υδάτινος παράδεισος στην ορεινή Κορινθία

Κρυμμένη και προστατευμένη από την Ζήρεια, τον Χελμό και την Ντουρντουβάνα και με τη φύση να της χαρίζει απλόχερα τα καλύτερα της χρώματα
Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Ο υδάτινος παράδεισος δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με την κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Δόξα, με σκοπό την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής.

Η λίμνη έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρα, πλάτος 1,2 χιλιόμετρα και έκταση περίπου 0,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 40 μέτρα.

Η φύση στα καλύτερά της

Τα νερά της λίμνης είναι γαλαζοπράσινα και καθαρά, ενώ τα πρανή της είναι κατάφυτα με πεύκα, έλατα και άλλα δέντρα. Η λίμνη περιβάλλεται από τα βουνά της Πεντέλης και των Αροανίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

Η λίμνη Δόξα είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της λίμνης, να κάνουν πεζοπορία στα γύρω βουνά, να ψαρέψουν ή να κάνουν βαρκάδα.

Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της λίμνης.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Η λίμνη Δόξα είναι ένας πραγματικός υδάτινος παράδεισος της ορεινής Κορινθίας. Η φυσική της ομορφιά και η γραφικότητά της την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για μια ημερήσια ή διήμερη απόδραση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis