home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το πευκόφυτο νησάκι της Πελοποννήσου που πας με τα πόδια

Στη νησίδα Κρανάη ξεχωρίζει ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη, ο οκτάγωνος ομώνυμος μαρμάρινος φάρος και ο μικρός ναός του Αγίου Πέτρου
Γύθειο Αύγουστος 2019 (2)

Το νησάκι Κρανάη (ονομάζεται και Μαραθονήσι) που είναι ενωμένο με το Γύθειο από το 1898 καλύπτεται από ένα όμορφο πευκοδάσος και είναι κατάφυτο με μάραθο.

Στο καταπράσινο νησάκι της πόλης του Γυθείου σύμφωνα με τη μυθολογία ο Πάρις και η Ωραία Ελένη προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον Μενέλαο τον βασιλιά της Σπάρτης και σύζυγο της Ωραίας Ελένης κρύφτηκαν και πέρασαν την πρώτη τους νύχτα μετά την απαγωγή, προτού αναχωρήσουν για την Τροία.

Στη νησίδα Κρανάη ξεχωρίζει ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη που στεγάζει το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης, ο οκτάγωνος ομώνυμος φάρος (φάρος Κρανάης) που κατασκευάσθηκε από μάρμαρο του Ταινάρου και ο μικρός ναός του Αγίου Πέτρου. Επίσης στη νησίδα λειτουργεί και εστιατόριο.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Το γραφικό Γύθειο και οι παραλίες του

Το Γύθειο, ένα από τα ομορφότερα λιμάνια της Μάνης αλλά και όλης Πελοποννήσου διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του στην αρχιτεκτονική των κτηρίων του, αλλά και στην ιστορία, τον πολιτισμό και οπωσδήποτε στις γαλαζοπράσινες ακτές που το περιβάλλουν.

Προπύργιο της Λακωνικής Μάνης συνδυάζει τη σκληρότητα του πέτρινου άγονου τοπίου με την ομορφιά και την λυρικότητα της ανθρώπινης δημιουργίας.

Από τις παραλίες του ξεχωρίζει η παραλία Μαυροβουνίου που ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα με αμμουδιά προς χοντρή άμμο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και βαθαίνει με ικανοποιητικό ρυθμό. Στην παραλία θα βρείτε και τον σταθμό του Συλλόγου “Αρχελών” για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Καρέτα – Καρέτα”.

Επίσης, η άγρια παραλία Βαλτάκι που θα την αναγνωρίσετε από το ναυάγιο δίπλα στην ακτή, είναι ορατό και από το δρόμο. Από το 1981 και έπειτα το πλοίο – φάντασμα έχει γίνει για την περιοχή τουριστικός πόλος έλξης. Η παραλία Βαλτάκι είναι αμμουδιά, έχει πεντακάθαρα νερά ρηχά και φιλικά για παιδιά, άνετο χώρο παρκαρίσματος και όμορφη θέα το Γύθειο.

Γύθειο Αύγουστος 2019 (21)
Γύθειο Αύγουστος 2019 (8)
Γύθειο Αύγουστος 2019 (13)
Γύθειο Αύγουστος 2019 (1)
Γύθειο Αύγουστος 2019 (6)
Γύθειο Αύγουστος 2019 (16)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis