home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

«Τέχνη και Φιλελληνισμός. O Λόρδος Βύρων και ο φιλελληνικός οπτικός πολιτισμός του 19ου αιώνα»
Το Αγρίνιο ζήλεψε το Ναύπλιο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος και το Μουσείο Φιλελληνισμού ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Τέχνη και Φιλελληνισμός. O Λόρδος Βύρων και ο φιλελληνικός οπτικός πολιτισμός του 19ου αιώνα».

Το εργαστήριο εστιάζει στην εν γένει «εικόνα» (με και χωρίς εισαγωγικά) του Φιλελληνισμού για την Ελλάδα, εξετάζοντας ως «περίπτωση μελέτης» (case study) τη μορφή και φιλελληνική δράση του λόρδου Βύρωνα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατό του στο Μεσολόγγι. Θα αναλυθούν αφ’ ενός σύνολο το φαινόμενο του Φιλελληνισμού αναφορικά με την οπτικοποίησή του μέσω των εικαστικών τεχνών, αφ’ ετέρου οι πολλαπλές παρουσιάσεις της ζωής και του έργου του λόρδου Βύρωνα στο φιλελληνικό πλαίσιο, ιδίως δε της καθοριστικής επίδρασής του σε αυτό.

Εργαστήριο

Το εργαστήριο θα συντονίσει ο Δρ Θοδωρής Κουτσογιάννης, Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, Υπότροφος Ερευνητής στο Φιλελληνισμό 2023-24 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 9 και 10 Μαρτίου 2024, 11:00 πμ-3:00 μμ, στο Μουσείο Φιλελληνισμού στην Αθήνα, και είναι ανοικτό σε όλους (25 θέσεις). Η επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα γίνει από τον ακαδημαϊκό συντονιστή του εργαστηρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 12 Φεβρουαρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Τέχνη και Φιλελληνισμός. O Λόρδος Βύρων και ο φιλελληνικός οπτικός πολιτισμός του 19ου αιώνα».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis