home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το υπέροχο Μοναστήρι της Αρκαδίας που σου δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται

Η θέα από το μοναστήρι είναι εκπληκτική, και περιλαμβάνει ολόκληρο το φαράγγι του Δαφνώνα, καθώς και το χωριό Κοσμάς, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι

Το Μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Κυνουριάς, στην Αρκαδία. Είναι ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια της περιοχής, τόσο για το φυσικό της κάλλος, όσο και για τον προσκυνηματικό της χαρακτήρα.

Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε έναν απότομο βράχο του Πάρνωνα, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται. Η θέα από το μοναστήρι είναι εκπληκτική, και περιλαμβάνει ολόκληρο το φαράγγι του Δαφνώνα, καθώς και το χωριό Κοσμάς, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Η ιστορία της Μονής είναι άγνωστη. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, όταν βοσκοί της περιοχής είδαν ένα φως στο βράχο. Το φως οδήγησε τους βοσκούς στην εικόνα της Παναγίας, η οποία βρέθηκε κρυμμένη μέσα σε μια σπηλιά.

Μονή Έλωνας

Ο σημερινός ναός του Μοναστηριού χτίστηκε το 1809. Είναι ένας μονόχωρος ναός με τρούλο, και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός είναι διακοσμημένος με όμορφες αγιογραφίες, που χρονολογούνται από τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως τον δεκαπενταύγουστο όπου και γιορτάζει. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο μοναστήρι με τα πόδια, ακολουθώντας ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Κοσμάς.

Η Έλωνα είναι ένα σημαντικό μνημείο της Αρκαδίας. Είναι ένα όμορφο και γραφικό μέρος, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Βίντεο: MAI TRAVEL

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis