home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι αποκαλύπτουν τα ερείπια για την οργάνωση και την καθημερινή ζωή στο Αρχαίο Άργος

Η Αρχαία Αγορά Άργους ήταν ο κεντρικός χώρος συνάθροισης, εμπορίου, και πολιτικής δραστηριότητας της αρχαίας πόλης κατά την κλασική αρχαιότητα
Αρχαία Αγορά (3)

Η Αρχαία Αγορά του Άργους αναφέρεται στον αρχαιολογικό χώρο που σήμερα εντοπίζεται στο κέντρο της σημερινής πόλης του Άργους, στην Πελοπόννησο. Η Αρχαία Αγορά ήταν ο κεντρικός χώρος συνάθροισης, εμπορίου, και πολιτικής δραστηριότητας της αρχαίας πόλης κατά την περίοδο της κλασικής αρχαιότητας.

Ο χώρος αυτός χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν ένας από τους σημαντικότερους στην Πελοπόννησο. Η Αρχαία Αγορά περιλάμβανε διάφορα κτίρια και ναούς, όπως ο ναός της Αφαίας Πολιάδος, που υποδεικνύει την παρουσία της θεάς Αφαίας στην περιοχή.

Αρχαία Αγορά (1)
Αρχαία Αγορά (4)

Ο κεντρικός ναός της Αγοράς ήταν ο ναός του Απόλλωνα, που κατασκευάστηκε περίπου τον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν αφιερωμένος στον θεό του Ήλιου, Απόλλωνα. Ο ναός αυτός ήταν σημαντικός όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για τις πολιτικές συναθροίσεις και τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονταν εκεί.

Εκτός από τους ναούς, η Αρχαία Αγορά περιλάμβανε κτίρια διοικητικής και δικαστικής χρήσης, όπως το Βουλευτήριο και οι Αρκαδικοί Πόροι, καθώς και αγορά, όπου οι πολίτες συναντιόντουσαν για εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Αρχαία Αγορά (5)
Αρχαία Αγορά (2)

Η περιοχή αυτή αποτελεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο που έχει ανασκαφεί από τον 19ο αιώνα, αποκαλύπτοντας πολλά στοιχεία για την καθημερινή ζωή και την οργάνωση της αρχαίας πόλης του Άργους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis