home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το απρόσιτο Βάραθρο Παλαιόκαστρο στο Ναύπλιο που ελάχιστοι γνωρίζουν

Στο βάραθρο δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρά μόνο μερικές όμορφες εικόνες έχουν καταγράψει οι σπηλαιολόγοι
Βάραθρο Παλαιόκαστρο Παλαμήδι

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από σπήλαια, λίγα εκ των οποίων έχουν αξιοποιηθεί αλλά και πολύ λίγα έχουν ερευνηθεί. Ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Ναυπλίου σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται εξερευνά τα σπήλαια και τα βάραθρα της περιοχής.

Το Βάραθρο Παλαιόκαστρο στο Ναύπλιο, που είναι πάνω από το νεράκι στην Αρβανιτιά και κάτω από το Παλαμήδι, είναι επικίνδυνο για τους απλούς πολίτες.

Πέτρες

Είναι μια στενή διάκλαση 25 με 30 μέτρα βάθος προσβάσιμη μόνο με σπηλαιολογικές τεχνικές και αρκετά επικίνδυνη λόγω σαθρών τοιχωμάτων.

Όταν έγινε προσπάθεια διείσδυσης σε αυτό από μέλη του Σπηλαιολογικού Ομίλου Ναυπλίου πριν από τέσσερα χρόνια διαπιστώθηκε πως το βάραθρο ήταν μπαζωμένο και έτσι χρειάστηκε να βγουν αρκετά βράχια για να καταφέρουν να περάσουν μέσα σε αυτό.

Στο βάραθρο δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρά μόνο μερικές όμορφες εικόνες έχουν καταγράψει οι σπηλαιολόγοι του συλλόγου.

Βάραθρο Παλαιόκαστρο
Βάραθρο Παλαιόκαστρο
Βάραθρο Παλαιόκαστρο

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis