home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το καταπράσινο χωριό στην ορεινή Αργολίδα με τους ελάχιστους κατοίκους και τη μαγευτική θέα

Τα δέντρα που περιβάλλουν τα σπίτια προσφέρουν από μακριά μια λυρική και δροσερή εικόνα το καλοκαίρι και ένα ιδανικό χιονισμένο τοπίο το χειμώνα
Εξοχή Αργολίδας

Η Εξοχή είναι ένα μικρό χωριό στην ορεινή Αργολίδα, κοντά στην Αλέα και ανήκει στο δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο οικισμός που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Φαρμακά, σε ύψος περίπου 750 μέτρων, προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το λεκανοπέδιο που κοιτάζει.

Παλιότερα ονομαζόταν Τάτσι και μετονομάστηκε με το σημερινό της τοπωνύμιο το 1928.

Μόλις 20 μόνιμοι κάτοικοι

Είναι ένα καταπράσινο χωριό με όμορφα παραδοσιακά σπίτια και μόλις 20 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με αγροτικές δουλειές και την κτηνοτροφία.

Τα δέντρα που περιβάλλουν τα σπίτια της Εξοχής, είναι πολλά και προσφέρουν από μακριά μια λυρική και δροσερή εικόνα το καλοκαίρι και ένα ιδανικό χιονισμένο τοπίο το χειμώνα.

Δύο πανέμορφες εκκλησίες

Στην πλατεία του χωριού της Εξοχής ο επισκέπτης θα δει τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1932 και αγιογραφήθηκε από τον καταγόμενο από την περιοχή αγιογράφο Γεώργιο Παπαδημητρίου ή Φάωνα.

Επίσης, περίπου 500 μέτρα έξω από το χωριό συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα όπου η θέα από εκεί είναι εκπληκτική!

Βίντεο: DroneDays gr (Γιώργος Σοφούλης)

Η μόνιμη κάτοικος του χωριού Δήμητρα Κορού υποδέχτηκε με χαρά την DroneDays gr και παρείχε πολύτιμες πληροφορίες.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis