home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κροάτης από τις φυλακές Ναυπλίου: «Οπαδοί της ΑΕΚ μου είπαν ότι θα με βιάσουν και θα με σκοτώσουν»

Ο 21χρονος που κρατείται για τα επεισόδια στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη μίλησε με τον πατέρα του και φοβάται για την ζωή του
Φυλακές

Ο πατέρας ενός 21χρονου Κροάτη κρατούμενου που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου προέβαλε ανησυχητικούς ισχυρισμούς για απειλές και εκφοβισμό εναντίον του γιου του. Μιλώντας στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova, μετέφερε τα όσα του ισχυρίστηκε πως αντιμετωπίζει ο γιος του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τον πατέρα, έλαβε ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από τον γιο του, ο οποίος διηγήθηκε τα επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ εντός της φυλακής. Ο 21χρονος φέρεται να αποκάλυψε ότι τον απείλησαν με σωματική βλάβη, ακόμη και με θάνατο. Ο νεαρός εξέφρασε τον φόβο και την ταραχή του, δηλώνοντας: «Μπαμπά, δεν θα βγω από εδώ ζωντανός. Με έχουν βάλει στη φυλακή μαζί με οπαδούς της ΑΕΚ. Με το που έφτασαν, με περικύκλωσαν και με έβαλαν σε ένα κελί. Μου είπαν ότι δεν θα δω το πρωί, ότι θα μου επιτεθούν και θα με σκοτώσουν».

Ο Roberto Žiga, ο πατέρας, μοιράστηκε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του γιου του. Υπογράμμισε τον οδυνηρό χαρακτήρα της κατάστασης, εκφράζοντας τη συνειδητοποίηση ότι ο γιος του, ο οποίος ήταν συνήθως ήρεμος, ήταν βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα μέσα στη φυλακή.

Ο Mario Medak, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς των Κροατών κρατουμένων, εξήγησε στα κροατικά μέσα ενημέρωσης ότι ο 21χρονος ήταν σαφώς τρομαγμένος. Ο νεαρός φέρεται να είπε στον πατέρα του: «Ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλάμε». Ο Μέντακ αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη διπλωματική επικοινωνία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Κροατών κρατουμένων εντός των ελληνικών φυλακών. Ανέφερε ότι τόσο οι κροατικές αρχές όσο και η ελληνική πρεσβεία έχουν ενημερωθεί για τους ισχυρισμούς και έχουν κληθεί να λάβουν μέτρα για τη διασφάλιση της ευημερίας του 21χρονου και των συγκρατουμένων του.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis