home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΣΔΕ Ναυπλίου: 12 πήραν απολυτήριο και 12 ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι προς τον στόχο τους

Ημερίδα ενημέρωσης και τελετή αποφοίτησης για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου
ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (3)

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης γιόρτασαν όλοι μαζί την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς, μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, το οποίο πλούτισε τις εμπειρίες τους, άνοιξε τους ορίζοντές τους και τους έφερε πιο κοντά στο όνειρό τους.

Έτσι 12 εκπαιδευόμενοι του Β κύκλου πήραν το απολυτήριό τους και 12 του Α κύκλου ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι προς τον στόχο τους.

Η ημερίδα είχε ως στόχο αφενός να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σχετικά με τα ΣΔΕ και την εκπαίδευση ενηλίκων και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους ή την προαγωγή τους στη Β τάξη.

ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (6)
ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (5)

Αρχικά την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρώην διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου Χρήστος Πολυχρονόπουλος, η απερχόμενη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου Μάρη Νομικού και ο νέος διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου Γιάννης Γλεντζές.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια κα Έφη Ντασκαγιάννη, αναφέρθηκε στους στόχους, στη φιλοσοφία και στο Πρόγραμμα Σπουδών του ΣΔΕ και έκανε μια ανασκόπηση της τρέχουσας σχολικής περιόδου, τονίζοντας την ανοδική πορεία που παρουσιάζει σήμερα το ΣΔΕ Ναυπλίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023.

Έπειτα παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευόμενους ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σχέδιο δράσης (project) που εκπονήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα τα προϊόντα της αργολικής γης. Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο με τη δραματοποίηση από τους εκπαιδευόμενους του παραμυθιού «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν. Αξίζει να αναφερθεί ότι την αίθουσα κοσμούσαν τα εικαστικά έργα των εκπαιδευομένων που έγιναν με βάση τη θεματική του σχεδίου δράσης.

ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (4)
ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (2)

Στη συνέχεια, τελειόφοιτοι μίλησαν με πολλή συγκίνηση και ενθουσιασμό για την περίοδο της εκπαίδευσής τους στο ΣΔΕ, τονίζοντας τη διαφορά που βλέπουν στον εαυτό τους από την αρχή της φοίτησής τους ως σήμερα και δηλώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη γνώση και τη μάθηση.

Με την παρουσία τους τους τίμησαν και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που μίλησαν με πολλή αγάπη για το ΣΔΕ και τα εφόδια που πήραν από τη φοίτησή τους εδώ. Έκαναν επίσης αναφορά στην μετέπειτα αξιόλογη πορεία τους, αποσπώντας χειροκροτήμστα από το κοινό.

Κατόπιν, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερου ενθουσιασμού, δόθηκαν οι Τίτλοι Σπουδών στους απόφοιτους του Β Κύκλου, καθώς και οι Έλεγχοι προόδου του Α Κύκλου.

ΣΔΕ Ναυπλίου τελετή αποφοίτησης (1)

Ο Ναυπλιώτης συγγραφέας και εκπαιδευτικός επί σειρά ετών σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ Ξενοφώντας Σταυρόπουλος είχε την καλοσύνη να χαρίσει αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου του στους αποφοίτους και η Νίκη Τσεκούρα πρόσφερε ένα υπέροχο γλυκό αγκινάρας που φτιάχνει η ίδια από τις βιολογικές της καλλιέργειες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με χαρακτηριστικές στιγμές της χρονιάς 2022-2023. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο όπου απόλαυσαν το εορταστικό δείπνο, το οποίο ήταν εξαιρετικής ποιότητας και άψογα οργανωμένο από το Κτήμα Βασιλείου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis