home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδια

Το πιο έντονο φως της Μεσογείου στο θαλασσινό Φαρ Ουέστ της Μάνης

Το γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Γερολιμένα θεωρείτο στην αρχαιότητα «Ιερός Λιμένας». Μία επίσκεψη θα σας αποζημιώσει.

Μόνο και μόνο ότι ο Γερολιμένας στη Λακωνική Μάνη είναι η περιοχή με το πιο έντονο φως της Μεσογείου, σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών, αξίζει να τον επισκεφθείτε.

Το θαλασσινό Φαρ Ουέστ, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς περιηγητές, σου κόβει την ανάσα αντικρίζοντας τον τεράστιο βράχο του και το μάτι του επισκέπτη χάνεται στο άπειρο, πέρα από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι -που θυμίζει έντονα χωριά της Σικελίας- με παραδοσιακό γραφικό λιμάνι που θεωρείτο στην αρχαιότητα «Ιερός Λιμένας». Και σ’ αυτό το γεγονός οφείλεται και η σημερινή ονομασία του.

Βίντεο: nikos.tsiak

Απέχει 49 χλμ από το Γύθειο και 95 χλμ από την, πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας, Σπάρτη. Εκκλησιαστικά υπάγεται στη μητρόπολη Μάνης ενώ ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο.

Αξίζει να επισκεφθείτε όλη την δυτική ακτή της Μάνης, την βραχονησίδα Καράβι, τον γραφικό όρμο Μέζαπο, το ακρωτήριο Τηγάνι και την θαλάσσια σπηλιά που στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ήταν η πύλη του Άδη και λίγο πιο κάτω στο Πόρτο Στέρνες το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, το σημερινό εκκλησάκι του Ασώματου, φτιαγμένο από αρχαία υλικά.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Αρεόπολη, η Βάθεια και τα σπήλαια Διρού που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε.

Η οικονομία του Γερολιμένα βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με τόση ομορφιά που έχει ο τόπος αυτός. Εκεί θα βρείτε υψηλού επιπέδου χώρους διαμονής, εστιατόρια και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ο Γερολιμένας σε εικόνες

Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis
Φώτο: anagnostis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button