home design 800x400

Το ήσυχο λιμανάκι της Αργολίδας με τα απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά

Μία γεύση από το γραφικό ψαροχώρι με τις όμορφες εκκλησιές και τις ταβέρνες με τους λαχταριστούς ψαρομεζέδες, με θέα στην θάλασσα.

Το Βιβάρι είναι μια ξεχωριστής ομορφιάς περιοχή που βρέχεται από έναν μαγευτικό κόλπο με απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Αργολίδας, μόλις 10 λεπτά από το φημισμένο Ναύπλιο και περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δρέπανο.

Οικισμός ήσυχος με το γραφικό του λιμανάκι, τις όμορφες εκκλησιές και τις ψαροταβέρνες που θα γευτείτε φρεσκότατο ψάρι με θέα στην θάλασσα.

Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του στη μικρή παραλία του χωριού ή σε τρία λεπτά να επισκεφθεί τη μεγαλύτερη και ιδιαίτερα οργανωμένη παραλία του Αγίου Νικολάου στο Κονδύλι.

Βίντεο: Droneas gr

Η λιμνοθάλασσα Βιβαρίου

Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Έχει έκταση 0,54 τετραγωνικά χλμ. και το βάθος της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας.

Σχόλια

Exit mobile version