home design 800x400

Από το Άργος στην Κόρινθο για μία αξονική

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα με τους ακτινολόγους – Αντιδρούν Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Από το Άργος στην Κόρινθο για μία αξονική

Αν και αρχικά φαινόταν να λύνεται προσωρινά το πρόβλημα με τους ακτινολόγους στο Άργος, μέσω της μετακίνησης γιατρών από το νοσοκομείο Κορίνθου, παρά ταύτα το Νοσοκομείο Άργους συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Από τους τρεις ακτινολόγους έχει μείνει μόνο ένας με αποτέλεσμα η μονάδα του αξονικού τομογράφου να υπολειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis.org, πριν λίγες μέρες υποχρεώθηκε ασθενοφόρο να μεταφέρει ασθενή στην Κόρινθο και να περιμένει να τον μεταφέρει στο Άργος, για μια απλή περίπτωση, αφού στη νοσηλευτική μονάδα Άργους δεν υπήρχε ακτινολόγος.

Για το θέμα που ανέδειξε αποκλειστικά ο Anagnostis, τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς.

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

«Εδώ και μέρες, τόσο εμείς, όσο και το προσωπικό του Νοσοκομείου Άργους έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται μετά την αποψίλωση του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝΑ από γιατρούς με την συγκεκριμένη κομβική ειδικότητα.

Τελικά όμως η «αποτελεσματικότητα» της ΝΔ έχει αποδειχθεί μόνο ένα κενό προεκλογικό σύνθημα.

Χθες Κυριακή μια συμπολίτης μας χρειάστηκε να μετακινηθεί με ασθενοφόρο στην Κόρινθο  για μια αξονική και στη συνέχεια να επιστρέψει πάλι πίσω για την διάγνωσή της, μιας και στο Άργος δεν υπήρχε ακτινολόγος γιατρός.

Η κατάσταση πια έχει ξεφύγει από κάθε διαχείριση με ευθύνη της ΥΠΕ και της Κυβέρνησης. Οι πολίτες της Αργολίδας αναγκάζονται να ζουν τριτοκοσμικές συνθήκες αφού προγραμματισμένα ραντεβού στο Ακτινολογικό του ΓΝΑ ακυρώνονται και τα έκτακτα περιστατικά μετακινούνται στα κοντινότερα Νοσοκομεία.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με εμβαλωματικές λύσεις, όπως με μετακινήσεις γιατρών από όμορες δομές για λίγες μέρες και ώρες.

Ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης του γιατρού ακτινολόγου που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Άργους και ζητάμε ταυτόχρονη προκήρυξη θέσης μόνιμου Ακτινολόγου για το ΓΝΑ.

Ζητάμε ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, σεβασμό στους πολίτες και ένα αποτελεσματικό ΕΣΥ»

Δήλωση του Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Την ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άργους πληρώνουν οι πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται στα εξωτερικά ιατρεία και στο ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ακτινολόγων με αποτέλεσμα πολλά προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών να μην πραγματοποιούνται και η εφημέρευση του Νοσοκομείου να είναι επισφαλής δημιουργώντας συνθήκες τριτοκοσμικές με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και της αντοχής τους.

Επιτέλους, οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Φτάνει πια με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων μας.

Οι πολίτες αξίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και περίθαλψης.»

Σχόλια

Exit mobile version