home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Παλούκι της Πελοποννήσου με το αλιευτικό καταφύγιο για αξιοζήλευτες εξορμήσεις

Το Παλούκι που αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο της Αμαλιάδας, έχει αρδευτικές τάφρους μέσω των οποίων λαμβάνει νερό για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις
Λιμάνι Παλούκι

Το Παλούκι βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, στην Ηλεία. Απέχει 17 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Πύργου και 8 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, της οποίας είναι παραθεριστικό θέρετρο.

Υπάρχει μικρό λιμανάκι που είναι αλιευτικό καταφύγιο, εφοδιασμένο με δίκτυα παροχής νερού και καυσίμων για την εξυπηρέτηση των ψαράδων της περιοχής και τα σκάφη αναψυχής.

Βίντεο: Bill Xenos

Ακουστή παράπλευρη περιοχή η παραλία της Κουρούτας η οποία διαθέτει επίσης εστιατόρια, μπαράκια και τουριστικές επιχειρήσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Το Παλούκι έχει αρδευτικές τάφρους μέσω των οποίων λαμβάνει νερό για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μία σύνδεση με ένα μεγάλο υδραγωγείο 1 χιλιόμετρο βόρεια για σκοπούς ύδρευσης.

Μεγάλο μέρος της περιοχής είναι από κυπαρίσσια και τα άλλα είδη των δασών και ελαιώνες, καθώς και τα βοοειδή και ορισμένες καλλιέργειες.

Το 2001 είχε πληθυσμό 218 μόνιμους κατοίκους. Η πλειονότητα ζει από τον Τουρισμό και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η γραμμή του ΟΣΕ είναι 3 χλμ. ανατολικά, καθώς και ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στον Καρδαμά.

Η περιοχή είναι γεμάτη αξιοθέατα, όπως η αρχαία Ολυμπία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας με τις σημαντικότατες εκθέσεις.

Πλησίον του Παλουκιού μπορείτε από το λιμάνι της Κυλλήνης να πάρετε το πλοίο για Κεφαλονιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis