home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΤαξίδια

Μια από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Πελοποννήσου με το δολοφονικό παρελθόν

Η πανέμορφη παραλία της Μεσσηνιακής Μάνης που ήταν κάποτε το λημέρι ενός φονιά

H παραλία του Φονέα είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Η παραλία του Φονέα, όπου καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία, είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Για το όνομα της υπάρχουν διάφοροι θρύλοι, ένας από τους πιο διαδεδομένους κάνει λόγο για ένα τεράστιο φίδι, που οι κάτοικοι του καστρομονάστηρου της Βαϊδενίτσας αποκαλούσαν Φονέα γιατί κατασπάραζε τα κοπάδια των καλόγερων. Κάποτε, οι ντόπιοι προσπάθησαν να το κάψουν και εκείνο έσπευσε να πέσει στο ρέμα που οδηγούσε στην θάλασσα και πνίγηκε εκεί. 

Ένας άλλος θρύλος μιλά για έναν πειρατή που ναυάγησε κάποτε στην παραλία και βρήκε καταφύγιο στην σπηλιά της. Μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το ναυαγισμένο πλοίο του, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει, κι έτσι έμεινε στην τοπική παράδοση ως ο «Φονέας».

Πρόκειται για μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ένα κατάφυτο φυσικό τοπίο με βράχια να την περικυκλώνει δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη μέση του μικρού κόλπου και προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές για τους περιπετειώδεις λουόμενους. 

Στην παραλία δε θα βρείτε καμία οργάνωση πέρα από μία καντίνα με τραπεζάκια που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας δροσιστικά ροφήματα. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από πριν. 

Στην ακτή δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες γι΄ αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τον δικό σας εξοπλισμό ή αν είστε τυχεροί να βρείτε μία καλή θέση κάτω από τη φυσική σκιά των βράχων.

Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη οδικώς, ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης προς τον προορισμό σας για Λεύκτρο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου που οδηγεί κατ’ ευθείαν στην παραλία είτε μέσω ενός διπλανού ασφαλτόδρομου που οδηγεί σε ένα ελεύθερο χώρο στάθμευσης.

Βίντεο: Up Stories

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button