Home design
home design 800x400

Εκλογές 2023: Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα – Τα μεσάνυχτα οι σταυροί

Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση – Το κομμάτι των σταυρών μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ.
Υπουργείο εσωτερικών εκλογές 2023

Αντίστροφη μέτρηση για τις Εθνικές Εκλογές 2023, καθώς έμειναν λίγες ώρες μέχρι το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου. «Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» θα έχει η Singular Logic σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή.

«Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Δημήτρης Μπακάκος.

Πότε θα έχουμε αποτέλεσμα με τους σταυρούς

«Θέλουμε να έχουμε ικανό αριθμό από κάθε Περιφέρεια για να μπορούμε να πάμε σε μία σωστή εκτίμηση. Άμεσα θα γίνεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπ. Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Μπακάκος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το κομμάτι των σταυρών θα ακολουθήσει, μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ. για να το έχουμε».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «16.303 από τους 21.500 δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν κάνει μέχρι στιγμής εγγραφή, έχουν δηλώσει τα tablet τους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ότι παρέλαβαν εκλογικό σάκο. Όποιος δεν το ενεργοποιήσει, ψάχνουμε να τον βρούμε.

Αν αύριο το πρωί δούμε ότι δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα, άνθρωποί μας αλλά και άνθρωποι της Περιφέρειας θα πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα να δουν γιατί δεν έχει ανοίξει», σημείωσε.

Αναφερόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Μπακάκος τόνισε ότι όλες οι ψήφοι θα ταξιδέψουν με σάκους και πως θα ανοίξουν στις 19:00 της Κυριακής.

Πώς θα βρεις πού ψηφίζεις με ένα κλικ

Οι εκλογές 2023 απέχουν λίγες ώρες και αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται πού θα ψηφίσουν. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει εδώ και μέρες την εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», ώστε να μπορούν να βρουν εγκαίρως το σχολείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία έχουν ενσωματωθεί και τα στοιχεία των ετεροδημοτών που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.

Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας. 

Στη συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

μαθε

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis