home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδια

Σαμπατική: Το γραφικό ψαροχώρι του Λεωνιδίου που σε προκαλεί να βουτήξεις από την πρώτη στιγμή

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αρκαδίας, με κρυστάλλινα νερά και χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα, σε έναν μικρό οικισμό που μοιάζει με νησί

Ο όρμος της Σαμπατικής με το μικρό γραφικό λιμανάκι της και τον επίσης μικροσκοπικό οικισμό της βρίσκεται λίγο μετά τον Τυρό, σε κοντινή απόσταση από το Λεωνίδιο, ενώ αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών κυρίως τα σαββατοκύριακα και βέβαια τους θερινούς μήνες οπότε λειτουργεί και beach bar.

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αρκαδίας, με κρυστάλλινα νερά και χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα.

Το γραφικό ψαροχώρι της Σαμπατικής και η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με εικόνα μικρού νησιού, μιας και τα λιγοστά παραδοσιακά ταβερνάκια βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στην παραλία, ενώ το υπέροχο χρώμα της θάλασσας εναλλάσσεται από το βαθύ μπλε στο ανοιχτόχρωμο γαλάζιο, προκαλώντας σε να βουτήξεις από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πηγές, το όνομα της προέκυψε ως παράφραση του «σαν πάτε εκεί», δεν είναι όμως εξακριβωμένο πώς και κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκε ένα τέτοιο όνομα. Όμως, σαν πάτε εκεί, θα συνειδητοποιήσετε πως πρόκειται για έναν όμορφο και άκρως αυθεντικό προορισμό που θα μπει στην καρδιά σας με την πρώτη ματιά.

Βίντεο: Travel Inspiration

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button