home design

Το όμορφο ψαροχώρι της Μεσσηνίας με τη διαμαντένια παραλία για ιδανικές εξορμήσεις

Ιδανικό ορμητήριο για μονοήμερες αποδράσεις και σε Μεθώνη, Φοινικούντα, Καλαμάτα, Πύλο και Πολυλίμνιο.

Ο Άγιος Ανδρέας Μεσσηνίας είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο ψαροχώρι που βρέχεται από τη δυτική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου. Το 1908 αναγνωρίστηκε ως οικισμός της τότε κοινότητας Λογγά και το 1972 προσαρτήθηκε στο χωριό Λογγά. Πλέον το χωριό στο οποίο διαμένουν περίπου 750 κάτοικοι, ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, του Δήμου Μεσσήνης.

Η έκταση που καταλαμβάνει το χωριό είναι περίπου 1.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από γεωγραφική σκοπιά ισαπέχει από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής, την Κορώνη και το Πεταλίδι με 12 χιλιόμετρα απόσταση. Ιδανικό ορμητήριο για μονοήμερες αποδράσεις και σε Μεθώνη, Φοινικούντα, Καλαμάτα, Πύλο και Πολυλίμνιο.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Ο Άγιος Ανδρέας είναι ένας τουριστικός προορισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και χαρακτηρίζεται για τη διαμαντένια παραλία και τις γύρω ακτές, τη μεγάλη ποικιλία σε υποδομές φιλοξενίας ή εστίασης, την ψυχαγωγία των παιδιών στην παιδική χαρά καθώς και μία μικρή μαρίνα όπου ελλιμενίζονται μικρά σκάφη και ψαροκαΐκια.

Επίσης υπάρχουν και δύο μεγάλοι χώροι στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 200 οχημάτων, στο νότιο και βόρειο μέρος του χωριού. Για πολλά έτη και μέχρι το 2009, λειτουργούσε δίπλα από την παραλία του Αγίου Ανδρέα ένα οργανωμένο camping το οποίο πια δεν λειτουργεί.

Στο χωριό μπορεί κανείς να βρει:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version