home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Σε αγωνιστική ετοιμότητα τα εργατικά σωματεία για την Πρωτομαγιά

Με πολύμορφη δράση που περιλαμβάνει περιοδείες, εξορμήσεις, παρεμβάσεις, για το μεροκάματο, για τα εργατικά «ατυχήματα», για τις ΣΣΕ και άλλες ζωτικές διεκδικήσεις

Ανεβάζουν «στροφές» τα εργατικά σωματεία και στην Αργολίδα προετοιμάζοντας την πανεργατική πανελλαδική απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια, στις 11πμ, στο Ναύπλιο.

Με πολύμορφη δράση που περιλαμβάνει περιοδείες, εξορμήσεις, παρεμβάσεις, για το μεροκάματο, για τα εργατικά «ατυχήματα», για τις ΣΣΕ και άλλες ζωτικές διεκδικήσεις, υλοποιώντας τον προγραμματισμό τους, στέλνουν το αγωνιστικό, ταξικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς σε όλους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26/4 πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές παρεμβάσεις, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ναυπλίου, ενημερώνοντας εργαζόμενους και καταναλωτές για το ηχηρό μήνυμα της 1ης Μάη.

Σωματεία Αργολίδα δράσεις (1)

Με αγωνιστική διάθεση μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, συνέχισαν και τις επόμενες μέρες με περιοδείες και ενημερώσεις τις οποίες περιγράφουν ως εξής:

«Την Πέμπτη 27/4, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αποθήκες τροφίμων Δαλαμανάρας επισημαίνοντας ότι μας γυρίζουν στην κυριολεξία 100 χρόνια πίσω, σε συνθήκες εργασίας σύγχρονης δουλείας χωρίς καμία υπερβολή. 7ημερη – 24ωρη εργασία, εντατικοποίηση, δουλειά από πόστο σε πόστο χωρίς ανάσα, ωράρια και προγράμματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, ρεπό και άδειες όποτε θέλουν και πάει λέγοντας.

Την Παρασκευή 28/4, σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών συλλεκτών στο Άργος,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα στους συναδέλφους: «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους;»

Σωματεία Αργολίδα δράσεις (2)

Αναδεικνύοντας τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα στο νομό και πανελλαδικά, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, γιατί αποτελούν εργοδοτικό κόστος. Ανέδειξαν επίσης, ότι ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση ατυχημάτων είναι τα καθημερινά «ξεχειλωμένα ωράρια».

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Καλούμε κάθε μέλος του σωματείου αλλά και συνολικά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμβάλουν στην ενημέρωση και την επιτυχία της Πρωτομαγιάς και να δηλώσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα, συμμετέχοντας μαζικά στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, 11:00πμ, ΝΑΥΠΛΙΟ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button