home design 800x400

Δήμος Ερμιονίδας: Με επιτυχία η Περιβαλλοντική δράση στην ορεινή Αρκαδία

Πέρασμα από το ελατόδασος, το ορειβατικό Καταφύγιο «Μαίναλο», το χιονοδρομικό και το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η Περιβαλλοντική δράση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας στην ορεινή Αρκαδία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  περπατήσουν μαζί με τα έμπειρα μέλη του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια του Mαίναλου. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έλαβε χώρα μέσα από το πανέμορφο ελατόδασος.

Το ορειβατικό Καταφύγιο «Μαίναλο» του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, το χιονοδρομικό, ήταν ακόμα μερικά εντυπωσιακά σημεία με θέα τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού.

Ακολούθησε γεύμα στο καταφύγιο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την  ευκαιρία να γνωριστούν με μέλη του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και να συζητήσουν απορίες για την ορειβασία, την πεζοπορία και τον απαιτούμενο και σωστό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιείται.

Μετά το γεύμα και στο δρόμο για Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας.

Έπειτα, ακολούθησε επίσκεψη στην Τρίπολη και το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνια εκθέματα από τον αγώνα του 1821, όπως και του πολέμου του 1940 που καλύπτουν θεαματικά τους αγώνες των Ελλήνων, καθώς και συλλογές που απεικονίζουν σε ανάγλυφη μορφή την ιστορία της Τρίπολης, αλλά και όλης της Αρκαδίας.

Σχόλια

Exit mobile version