home design 800x400

Σύστημα συμπλέκτη

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Σύστημα συμπλέκτη

Ο συμπλέκτης είναι η μηχανική διάταξη που μεταφέρει όλη την ισχύ από τον κινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων ενός οχήματος.Το ρουλεμάν εξόδου μετακινείται με τη χρήση ενός πιρουνιού σύλληψης. Το πιρούνι του συμπλέκτη λειτουργεί από έναν θάλαμο σκλάβων και ο θάλαμος σκλάβων ελέγχεται από τον θάλαμο εμπειρογνωμόνων που τελικά περιορίζεται από το πεντάλ πρόσφυσης.

Εξαρτήματα του συμπλέκτη:

Πλάκα πίεσης: Η πλάκα τάσης συνδέεται με τον σφόνδυλο μέσω βιδών που συνδέουν το κάλυμμα με τον σφόνδυλο. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης, η πλάκα καταπόνησης συγκεντρώνεται και συγκρατεί τον κύκλο που συγκεντρώνεται στον σφόνδυλο, μεταφέροντας τη χωρητικότητα του κινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Κατά τον διαχωρισμό, η ροή ισχύος παρεμποδίζεται όταν η πλάκα καταπόνησης δεν συγκρατεί πλέον τον κύκλο στον σφόνδυλο. 

Δίσκος συμπλέκτη: Ο δίσκος συλλογής είναι τοποθετημένος στον άξονα πληροφοριών, μεταξύ της πλάκας καταπόνησης και του σφονδύλου. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης, ο κύκλος ολισθαίνει προς τα εμπρός στον άξονα πληροφοριών και αποδεικνύεται ότι είναι θετικά συνδεδεμένος, ή “συνδεδεμένος με”, μεταξύ του σφονδύλου και της πλάκας τάνυσης. Κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού, η πλάκα δεν είναι γενικά κλειδωμένη. Παρόλο που η συλλογή της πλάκας τάσης και ο σφόνδυλος συνεχίζουν να περιστρέφονται, ο άξονας πληροφοριών και ο κύκλος περιστρέφονται από τον κινητήρα.

Μπουλόνια πιλότου: Ο πιλοτικός προσανατολισμός και οι δακτύλιοι γεμίζουν ως βοήθημα και κάθισμα για τον άξονα εισόδου του κιβωτίου ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της δέσμευσης και της απόσυρσης όταν ο σφόνδυλος και η πλάκα καταπόνησης στρέφονται μαζί σε ταχύτητες που δεν είναι ακριβώς ίδιες με τον άξονα πληροφοριών και τη συγκέντρωση κύκλων, το πιλοτικό ρουλεμάν περιστρέφεται.

Εικονογράφηση από www.antallaktikaonline.gr

Πετάξτε έξω το Bearing: Οι προσανατολισμοί απελευθέρωσης προορίζονται για να γυρίσουν προς τα εμπρός και να πακετάρουν τους διακόπτες της πλάκας καταπόνησης, οι οποίοι αποσύρουν το πλαίσιο της λαβής. Παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα απαλλαγής προορίζονται πλήρως για παρόμοια ουσιαστική ικανότητα, έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, δεδομένου ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε σχέση με μια ποικιλία πλαισίων υποκίνησης.

Πώς να αντικαταστήσετε τον συμπλέκτη

Η αντικατάσταση του συμπλέκτη είναι ένα μακρύ και κουραστικό εγχείρημα που μπορεί να απαιτήσει ώρες, αλλά δεν είναι ακόμη εφικτό. Το σημαντικό κομμάτι του θέματος είναι η λειτουργία του επισκευαστή θαυμάσια από την αντικατάσταση του σημαντικού μέρους. Ολόκληρος ο κύκλος διαρκεί περίπου 5 έως 6 ώρες. Πριν εξοικειωθείτε με τον τρόπο αντικατάστασης της λαβής του οχήματος, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η αντικατάσταση της λαβής είναι ένα σημαντικό εγχείρημα για την εύκολη λειτουργία του οχήματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πού και πού, δεν υπάρχει η ιδανική ευκαιρία να σπεύσετε σε έναν επισκευαστή όταν η λαβή βγαίνει, τότε, σε εκείνο το σημείο, μπορείτε αναμφίβολα να αντικαταστήσετε το όχημα

Εργαλεία που χρειάζεστε:


1.A υποδοχή

2.Ένα κατσαβίδι

3.Γράσο

4.Νέο σφόνδυλο


Βήματα αλλαγής:

Παρκάρετε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο

Βγάλτε το transaxle για να το αφαιρέσετε

Ξεβιδώστε το στήριγμα του κινητήρα

Αντικαταστήστε τον συμπλέκτη

Επανατοποθετήστε τον άξονα

Απελευθερώστε τον γρύλο του αυτοκινήτου

Σχόλια

Exit mobile version