home design 800x400

“Απλά μαθήματα ενδυματολογίας” από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου – Συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το 8ο Μάθημα

Μια σειρά μαθημάτων με τίτλο «Απλά μαθήματα ενδυματολογίας» θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 27 Μαρτίου 2023, στις 7.00 μ.μ., από την Αγγελική Ρουμελιώτη, υπεύθυνη συλλογών του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ “Κανάρη 4” στην Αθήνα, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 γίνεται το 8ο μάθημα: Συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας.

Ο Βασίλης Ζούλιας δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αρχικά εργάστηκε ως συντάκτης σε περιοδικά μόδας και από το 2002, άνοιξε την μπουτίκ, Vassilis Zoulias Old Athens, όπου παρουσιάζει limited συλλογές του σε συνδυασμό με πολυτελή αξεσουάρ.

Τον χαρακτηρίζει η φράση του Βρετανού φιλοσόφου Φράνσις Μπέικον: «Η μόδα είναι η μόνη προσπάθεια πραγματοποίησης της τέχνης σε ζωντανές μορφές και κοινωνική συναναστροφή».  Ο ίδιος συμπληρώνει: «Αυτή η ζωντανή μορφή τέχνης κατέχει τη δύναμη – τη δύναμη να ελέγχει ένα μέρος της εικόνας κάποιου. Ένα άτομο μπορεί να παίξει έναν ρόλο, να ενσαρκώσει μια ιστορία ή να αναπαραστήσει μια εποχή με βάση το τι επιλέγει να φορέσει».

Στις δημιουργίες του φαίνεται η αγάπη και η νοσταλγία του για την κομψότητα της παλιάς εποχής μέσα από τα ρομαντικά print, τις πληθωρικές φιγούρες με λεπτή μέση, το φίνο στυλ και την αριστοκρατική γοητεία συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, με σύγχρονο τρόπο. Έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πιστή πελατεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι λίγες οι φορές που διεθνείς προσωπικότητες επιλέγουν δημιουργίες του για τις επίσημες εμφανίσεις τους. Από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του είναι η συνεργασία με την ενδυματολόγο Πατρίτσια Φιλντ μέσω της οποίας παρουσιάζονται μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή του στη δημοφιλή σειρά του Netflix “Emily in Paris

Βασίλης Ζούλιας – Απλά μαθήματα ενδυματολογίας // ΦΩΤΟ: ΙΒΠ

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ “Κανάρη 4” στην Αθήνα και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Γενικές πληροφορίες

Κόστος μαθήματος: 15 €

Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 €

Θέσεις

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, καταθέτοντας το κόστος στο λογαριασμό του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718. Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης “Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης), θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης.

Επικοινωνία

Ρόζα Πατσέα, τηλ. 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-14.00.

Σχόλια

Exit mobile version