home design 800x400

Σπάρτη: Προσπάθησε να πλαστογραφήσει την σφραγίδα του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Ένας άνδρας πήγε σε επιχείρηση-τυπογραφείο της Σπάρτης, ζητώντας από τον υπεύθυνο να προχωρήσει σε κατασκευή ιατρικής σφραγίδας

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου, ένας άνδρας, γιατρός, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, πήγε σε επιχείρηση-τυπογραφείο της Σπάρτης, ζητώντας από τον υπεύθυνο να προχωρήσει σε κατασκευή ιατρικής σφραγίδας του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», αυτό κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κι επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είχε δοθεί η σχετική εξουσιοδότηση.

Ο διευθυντής του Κέντρου όμως, δήλωσε πως δεν γνωρίζει για την υπόθεση αυτή κι ενημέρωσε αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Έτσι, όταν ο πελάτης επανήλθε λίγες ώρες αργότερα για να παραλάβει τη σφραγίδα που είχε παραγγείλει, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Λακωνίας, ενώ κατασχέθηκε η σφραγίδα-«μαϊμού».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 58χρονος γιατρός που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Γύθειο.

Αφού παρέμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια Σπάρτης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης υπέβαλε μήνυση κατά του 58χρονου ζητώντας την ποινική του δίωξη.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ στόχος είναι να διαλευκανθεί για ποιους λόγους ο γιατρός θέλησε να οικειοποιηθεί την «υπογραφή»-αναγνωριστικό ενός άλλου επιστήμονα κι αν αυτό συνδέεται με το ενδεχόμενο χρήσης σε μελλοντική έκδοση επίσημων ιατρικών εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Σχόλια

Exit mobile version