home design

Κανένας λόγος ανησυχίας για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη

Η νέα Κυβέρνηση θα εντάξει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης με 35 εκατ. ευρώ, όπως διαβεβαίωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συναντήθηκε στη Μονεμβάσια το Σάββατο, 18 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του σωματείου «Φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης».

Το ερώτημα που ετέθη προς την κα Μενδώνη εκ μέρους τους ήταν αν πρόκειται άμεσα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το νέο μουσείο στο ΧΥΜΟΦΙΞ, δεδομένου ότι οι μελέτες έχουν οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η Υπουργός ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι η μελέτη έχει πράγματι οριστικοποιήσει το ύψος του έργου στα 35.000.000 ευρώ και ότι η ολοκλήρωση της μελέτης εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ δηλώνει την απόλυτη επιθυμία της Κυβέρνησης να πραγματοποιήσει το έργο.

Η κ. Μενδώνη εξήγησε ότι οι διαδικασίες προκηρύξεων που είναι απαραίτητες προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα, όπου έχει αποφασισθεί να ενταχθεί, δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν πριν τις εκλογές με αποτέλεσμα αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση, εφ’ όσον θα έχει την εντολή, θα εντάξει κατά προτεραιότητα το έργο του Νέου Μουσείου της Σπάρτης.

Για την ανάδειξη της Πελλάνας

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα ανάδειξης της Πελλάνας, θέμα που μετ’ επιφάσεως έθεσαν οι Φίλοι του Μουσείου που τυχαίνει να είναι και μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης και ζήτησαν από την Υπουργό αφ’ ενός να υπάρξουν θεσμικά λύσεις για όποια προβλήματα υπάρχουν για την ανάδειξη της Πελλάνας και αφ’ ετέρου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τις προόδους των μελετών στις οποίες αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της ΕΦΑΛΑΚ κ Πάντου. Ορίστηκε μάλιστα συνάντηση στην ΕΦΑΛΑΚ προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς για την πρόοδο των μελετών του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα που υπέβαλε στην Υπουργό ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης και το οποίο η Υπουργός αποδέχθηκε ασμένως. Το κλιμάκιο αποτέλεσαν τα μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα η Αντιπρόεδρος κ Αναστασία Κανελλοπούλου, ο εκπρόσωπος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ Παναγιώτης Γεωργανές και το μέλος κ. Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version