home design

Μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού και ψαράκι με θέα το ηλιοβασίλεμα

Το Αλεποχώρι βρίσκεται σε απόσταση 19 χιλιόμετρων από τα Βίλια - Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κορινθία

Το Αλεποχώρι βρίσκεται σε απόσταση 19 χιλιόμετρων από τα Βίλια και ο επισκέπτης συνδυάζει το μπάνιο στις παράλιες του Κορινθιακού κόλπου με τα κρυστάλλινα νερά το καλό ψάρι στις ψαροταβέρνες της περιοχής, και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος χάνεται μέσα στα νησάκια των Αλκυονίδων.

Στο λιμάνι έχει τις εγκαταστάσεις του και ο Ναυταθλητικός όμιλος Αλεποχωρίου. Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κορινθία.

Το σημερινό Αλεποχώρι κατά την αρχαιότητα ονομάζονταν Πηγαί ή δωρικώς Παγαί. Οι Παγαί ανήκαν στους Μεγαρείς οι οποίοι ήταν σύμμαχοι των Λακεδαιμονίων. Το έτος 459 π.χ οι Μεγαρείς απεσπάθησαν από τους Λακεδαιμονίους και έγιναν σύμμαχοι των Αθηναίων επειδή οι Κορίνθιοι τους έκαναν συνεχή πόλεμο για συνοριακές διαφορές. Οι Αθηναίοι εγκαταστάθηκαν στα Μέγαρα και στις Παγές και έκτισαν τα μακρά τείχη μεταξύ των Μεγάρων και Νισαιας όπου και τοποθέτησαν φρουρά.

Στις Παγές όπως αναφέρει Παυσανίας υπήρχε το άγαλμα της θεάς Αρτεμις της επικαλούμενης Σωτείρας. Υπήρχε ακόμη και το ηρώον του Αιγιαλέως, υιού του Αδράστου και ονομάζονταν Αιγιαλείο. Κατά την δεύτερη εκστρατεία των Αργείων εναντίον των Θηβαίων ο Αιγιαλεύς εφονεύθη κατά την μάχη του Γλισάντος οι συγγενείς του τον έφεραν στις Παγές όπου και τον έθαψαν.

Βίντεο: ©Wind-up
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version