home design

Γιώργος Δέδες: Η Εθνική τραγωδία στα Τέμπη και ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο

«Προπέτασμα καπνού η διάχυση των ευθυνών για να συγκαλύψει τους πραγματικά υπεύθυνους της τραγωδίας των Τεμπών»

Κατά την τοποθέτησή του στο θέμα «Η Εθνική τραγωδία στα Τέμπη – Πολιτικές Ευθύνες», που συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τρίτη 14 Μαρτίου, ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, Γιώργος Δέδες, αναφέρθηκε στην πάνδημη θλίψη, τον πόνο αλλά και την οργή μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών που επιτάσσουν την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, τη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών. Μέσα από τη δημόσια συζήτηση, τόνισε, αναδεικνύεται η διαφορά δύο διαμετρικά αντίθετων πολιτικών στρατηγικών, οι οποίες εφαρμόστηκαν στο χώρο των δημόσιων υποδομών της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Δέδες σημείωσε πως την περίοδο 2015-2019, υπήρξε μια καθαρή πολιτική ενίσχυσης, προώθησης και υλοποίησης κρίσιμων, δημόσιου χαρακτήρα, υποδομών – και στα έργα και στις μεταφορές – που ενίσχυσε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα και τη δημόσια ασφάλεια των έργων. Από την άλλη πλευρά, συμπλήρωσε πως από το 2019 και εντεύθεν, υπήρξε μια πολιτική πλήρους απαξίωσης των υποδομών της χώρας, πλήρους ελλείμματος οποιασδήποτε παρέμβασης για την άσκηση σοβαρών δημόσιων πολιτικών και στις μεταφορές και στις υποδομές. Επικράτησε, όπως είπε, μια αντίληψη που ήθελε μεγάλα κομμάτια αυτών των δημόσιων υποδομών να προετοιμάζονται για εκχώρηση στους ιδιώτες μέσα από την απαξίωση και την εγκατάλειψή τους.

Όσον αφορά στο θέμα του σιδηρόδρομου, ο Γιώργος Δέδες υπογράμμισε πως αφέθηκαν στην τύχη τους να ρημάξουν και να υποβαθμιστούν όλες οι δικλείδες ασφαλείας που θα απέτρεπαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που με οδύνη βίωσε η χώρα.

Ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” παρατήρησε πως απέναντι στο καθολικό αίτημα να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα, από την πλευρά της κυβέρνησης και, δυστυχώς και από την πλευρά της περιφερειακής πλειοψηφίας, υπάρχει μία απόπειρα αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης που εκφράζεται με μια προσπάθεια συμψηφισμού και διάχυσης ευθυνών, με την μόνιμη επωδό «διαχρονικές ευθύνες».

“Η διαχρονικότητα των ευθυνών είναι ένα προπέτασμα καπνού για να καλύψει συγκεκριμένες πολιτικές, ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και στη συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται στις δημόσιες μεταφορές και υποδομές”, ανέφερε ο Γιώργος Δέδες και συμπλήρωσε πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για λογικές “όλοι φταίνε, όλοι το ίδιο είναι” και πως ο εξισωτισμός οδηγεί σε φασίζουσες λογικές .

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, τόνισε και αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιόδους πολιτικής διακυβέρνησης που έχουν να κάνουν με διαφορετικές πολιτικές, ενώ σημείωσε πως:

Εδώ στην Πελοπόννησο, υπογράμμισε ο κ. Δέδες, βιώσαμε έντονα το βάλτωμα και την εγκατάλειψη των μεγάλων δημόσιων έργων, της υπονόμευσής τους και τελικά της μη υλοποίησής τους και απηύθυνε τα παρακάτω ερωτήματα:

Ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” ανέφερε πως το σαθρό επιχείρημα ‘Ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε’ αποτελεί ομολογία της οριστικής κατάρρευσης της πολυδιαφημισμένης ιδέας του “επιτελικού κράτους”. Μαζί της, συμπλήρωσε, κατέρρευσε και η νεοσυντηρητική στρατηγική της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γ. Δέδες ανέφερε πως αξιολογώντας ψύχραιμα, ρεαλιστικά και δίκαια, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να εκκινήσουν μια συλλογική, εθνική προσπάθεια για την εφαρμογή στην πράξη και την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών, χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς άλλες σκέψεις ιδιωτικοποίησης δημόσιων φορέων και δημόσιας περιουσίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version