home design

Αργολίδα: Τι ισχύει με τα σχολεία εν όψει της σημερινής απεργίας

Κάλεσμα σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Αργολίδας - Κανονικά στην απεργία της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί

Με κλειστά σχολεία αναμένεται να εκφράσουν την οργή τους για την τραγωδία στα Τέμπη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, με βάση τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας.

Η ΟΛΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς για «να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Η Ομοσπονδία γνωστοποιεί ότι «τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

Τι θα συμβεί με τις σχολικές μονάδες

Όπως είναι φυσικό, η απεργία αναμένεται να δημιουργήσει δυσλειτουργίες στα σχολεία, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν πολλά κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ κάποια άλλα -όπου θα απεργήσει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό- θα παραμείνουν κλειστά. Σε Γυμνάσια και Λύκεια συνήθως οι καθηγητές δηλώνουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία και ανάλογα διαμορφώνεται και το πρόγραμμα την ημέρα της απεργίας. Δεν μπαίνει δηλαδή επί της ουσίας «λουκέτο» στις σχολικές μονάδες, αλλά εξαρτάται η λειτουργία τους από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα απεργήσει.

Ανάλογα και στα δημοτικά σχολεία. Εάν απεργήσει ο δάσκαλος, οι μαθητές δεν πάνε στο σχολείο. Αν απεργήσουν όλοι οι δάσκαλοι, τότε ολόκληρο το σχολείο κλείνει.

Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αργολίδας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου για να απαιτηθεί να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Καλεί επίσης όλα τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της:

«Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε συνέχεια και διαρκή κλιμάκωση του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλους.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!

Απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις!

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας!»

Τι λέει η ΟΛΜΕ για την απεργία στις 16 Μαρτίου

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία. Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

Δεν έχει κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Όσο αφορά την είδηση ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου κηρύχθηκε παράνομη, διαψεύδεται από την ίδια την ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει παραπληροφόρηση από το υπουργείο Εσωτερικών και προβοκάτσια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Από την ΑΔΕΔΥ διευκρινίζεται Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη (και όχι καταχρηστική) την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο Βορίδη και όχι τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ίδια ημέρα.

Ξεκαθαρίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν σχετίζεται με τη γενική απεργία και υπογραμμίζει ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ήρθε και η επανόρθωση από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αφαίρεσε την ημερομηνία της 16ης Μαρτίου από το αρχικό κείμενο και διευκρίνισε στον τίτλο ότι πρόκειται για την απεργία από την αξιολόγηση.

Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για λάθος εκ παραδρομής και επιμένουν στην… ουσία ότι « η ΑΔΕΔΥ στην παρούσα συγκυρία προκήρυξε απεργία για την αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version