home design 800x400

Ελεύθερος ο μαθητής από το Άργος που πυροβόλησε αστυνομικό στα Ιωάννινα – Πώς έγινε το συμβάν

Συνελήφθησαν μία καθηγήτρια συνοδός της εκδρομής, καθώς και οι γονείς του εφήβου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου – Πότε ορίστηκε η δικάσιμος και με ποιες κατηγορίες

Ελεύθερος αφέθηκε ο 15χρονος μαθητής της 1ης Λυκείου από το Άργος που πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό στα Ιωάννινα μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα. Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τις οποίες θα καθίσει στο εδώλιο στις 15 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό συνέβη τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 12 Μαρτίου με τον μαθητή που βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο του να πυροβολεί με αεροβόλο όπλο από το μπαλκόνι ξενοδοχείου κατά αστυνομικού της τροχαίας Ιωαννίνων, βρίσκοντάς τον στην πλάτη.

Την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Ο αστυνομικός είχε σταθμεύσει τη μηχανή του επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στη συμβολή της με την οδό Νότη Μπότσαρη, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία.

Η διασταύρωση στην οποία εκτυλίχθηκε το συμβάν

Ο μαθητής βρέθηκε και συνελήφθη κατά τις 10 το βράδυ. Μαζί με τον μαθητή στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός που συνοδεύει τους μαθητές στην εκδρομή, ενώ το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν και οι γονείς του νεαρού που έφτασαν οδικώς από το Άργος στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα, όπως συνέβη και με τη συνοδό – καθηγήτρια.

Να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο της πόλης και παραδίπλα βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η εκδρομή του Λυκείου συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Το αεροβόλο με το οποίο πυροβόλησε ο μαθητής

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (12-03-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ανήλικος ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, πριν από τη σύλληψή του, ο ανήλικος έβαλε με αεροβόλο πιστόλι εναντίον αστυνομικού στο κέντρο της πόλης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία τροχαίας αστυνόμευσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν το αεροβόλο πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν εκπαιδευτικός, η οποία συνόδευε σε εκδρομή μαθητές του σχολείου όπου φοιτά και ο ανήλικος, καθώς και οι γονείς του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του.

Ο ανήλικος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ λοιποί συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική του εντολή.

Σχόλια

Exit mobile version