home design 800x400
home design 1170Χ320

Στο μοναδικό αυτό δάσος της Πελοποννήσου 5 εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό

Το δάσος της Φολόης είναι ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιών. Καλύπτει μια έκταση 42 χιλιάδων στρεμμάτων, από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δάσος Φολόης

Το οροπέδιο της Φολόης βρίσκεται στις νοτιοδυτικές κάτω απολήξεις του όρους Ερυμάνθου επί των οροπεδίων Φολόης και Πηνείας. Στο οροπέδιο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιών. Καλύπτει μια έκταση 42 χιλιάδων στρεμμάτων και είναι από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το δρυοδάσος της Φολόης ή αλλιώς της Κάπελης βρίσκεται μέσα στις λεκάνες απορροής των ποταμών Ερυμάνθου και Πηνειού. Οι δυσμενείς κλιματικές και εδαφικές συνθήκες προσδίδουν στο δάσος προστατευτικό χαρακτήρα τόσο στο έδαφος όσο στις καλλιέργειες και στα έργα πολιτισμού, από τα οποία διέρχονται οι ποταμοί Αλφειός και Πηνειός. Το δασικό σύμπλεγμα Κάπελης-Φολόης με μέσο ύψος 600 μέτρα είναι ένα πλούσιο οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στο μοναδικό αυτό δάσος, 5 εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό. Πέντε εκατομμύρια δρυς για την ακρίβεια, που φτιάχνουν ένα δάσος μαγικό. Το βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την βελανιδιά, είναι πως το ύψος της στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 20 μέτρα, στις πιο ασυνήθιστες, ξεπερνάει τα 40. Γι’ αυτό οι βελανιδιές της Φολόης μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό.

Video: Bill Xenos

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis