home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Ο απίστευτος χωματόδρομος στη Λακωνία που κρύβει ένα μυστικό εκατομμυρίων ετών

Αυτός ο δρόμος δεν μοιάζει με κανέναν άλλο, καθώς σε αυτόν υπάρχουν διάσπαρτα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια εκατομμυρίων ετών (Βίντεο)

Η Ελλάδα δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα ακατέργαστα «διαμάντια» που έχει στα πιο απίθανα μέρη. Στη Νότια Λακωνία, στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Αγιου Νικολαου και συγκεκριμένα κοντά σ’ ένα ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, υπάρχει ένας χωματόδρομος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, καθώς κρύβει ένα μυστικό εκατομμυρίων ετών.

Είναι κυριολεκτικά διάσπαρτος με χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια. Αν δεν παρατηρήσεις καλά μπορεί να πατήσεις πάνω τους χωρίς καν να το καταλάβεις.

Είναι αξιοθαύμαστο ότι ο χωματόδρομος αυτός δεν βρίσκεται στην παραλία αλλά αρκετά ψηλότερα, γεγονός που σημαίνει ότι κάποτε το ύψος του νερού της θάλασσας ήταν πολύ μεγαλύτερο και περιοχές που σήμερα αποτελούν ακτογραμμή, ήταν υποθαλάσσιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόμοιας αλλαγής της ακτογραμμής υπάρχει στις Θερμοπύλες, που παλιά ήταν στενό και σήμερα αποτελούν την άκρη ενός κάμπου.

Θα ήταν ευχής έργον αν η περιοχή αξιοποιηθεί και τα κοχύλια αυτά εξεταστούν από ειδικούς ώστε να πάρουμε μια καλύτερα εικόνα της ιστορίας ή καλύτερα της προϊστορίας αυτού του ξεχωριστού τόπου.

Βίντεο: haanity

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button